У ВИП салону стадиона “Карађорђе” Клуб пријатеља ФК Војводина слави осам деценија

Организовано навијање за фудбалере Воше, мало је то познато широј јавности, почело је још давног 15. децембра 1937. године, када је у Новом Саду основан Клуб пријатеља ФК Војводина.
Clanovi kluba prijatelja FKV
Фото: Чланови клуба пријатељства ФК Војводина

Он је имао свој статут и био је уредно пријављен у Министарству правде, чиме су Новосађани постали један од првих клубова у читавом региону чији су навијачи били организовани. У петак се, дакле, навршава пуних осам деценија од тог догађаја, а Удружење грађана Клуб пријатеља ФК Војводина које наставља традицију успостављену пре 80 година, тим поводом у петак организује пригодну прославу у ВИП салону стадиона “Карађорђе”.

“Дневник” у петак, уз примерак новина, својим читаоцима поклања и додатак “80 година руку под руку с Вошом”, у којем подсећа како на сам чин првог организовања навијача, тако и на историју и највеће успехе које су остварили фудбалери Војводине. 

Клуб пријатеља ФК Војводина позива све оне којима је Воша у срцу да својим присуством увеличају прославу поводом овог догађаја, који има изузетну важност за новосадске црвено-беле, али и за сам Нови Сад. Његови житељи су, давне 1937. године, показали како се воле свој клуб и свој град, али су доказали и да су неизоствани део модерне европске фудбалске публике.

Почетак коктела заказан је за 20 часова, када ће се присутнима обратити председник Клуба Мирослав Бугарски и потпредседник Борис Приселац, а потом ће мини-концерте одржати музичке групе “Збогом Брус Ли” и “У првим редовима”.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести