УЕФА има решење за Лигу шампиона и Лигу Европе

Већина фудбалских такмичења у Европи је суспендована до даљег, поједина се и даље одржавају без публике, попут Суперлиге, док се с нестрпљењем чека одлука УЕФА наредног уторка.
uefa, tanjug
Фото: Tanjug/ J. Pap, arhiva

На телефонској седници свих представница у УЕФА биће одлучено шта ће се десити са предстојећим плеј-оф утакмицама, као и самим Европским првенством, док је под велом мистерије и издање најјачих клупских такмичења - Лиге шампиона и Лиге Европе.

У самој Лиги шампиона донета је одлука да преостале четири утакмице реванша осмине финала буду одложене, док је на тој рунди такмичења заустављена и Лига Европе.

Да сезона не би отишла узалуд - УЕФА, бар према писању „Дејли Мејла”, има решење. Наиме, опција за наставак такмичења јесте да се после завршетка осмине финала - у четвртфиналима и полуфиналима игра само једна утакмица, уместо досадашњег двомеча, а новост је да би биле одигране на неутралном терену. Друга опција како би се избегао неутрални терен јесте да се извлаче папирићи ко ће бити домаћин.

Евентуано ово решење неће се допасти многима, али пошто није остало много простора за маневре у фудбалском календару до краја сезоне неће бити изненађење ако га клубови прихвате, посебно они који сматрају да  на тај начин имају веће шансе да освоје Лигу шампиона или Лигу Европе.

Што се тиче Европског првенства, за сада је најизвесније да ће турнир бити померен за 2021. годину, иако се Русија понудила да се одржи ове - и да код њих у Санкт Петербургу буде више мечева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести