ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У ФУДБАЛСКОМ СВЕТУ Срби под хитно морали да напусте Иран: Саудијци наредили Митровићу и Сергеју да се врате!

Утакмица Лиге шампиона Азије између иранског Сепахана и саудијског Ал Итихада није одигран.
1
Фото: Printscreen/YouTube/BeanymanSports

Гости су одбили да изађу на терен због статуе коју су домаћини изнели на терен. Сличан сценарио предвиђен је и за утакмицу између Мазандарана и Ал Хилала, за који наступају српски репрезентативци Александар Митровић и Сергеј Милинковић-Савић.Фудбалски савез Саудијске Арабије наредио је својим клубовима да хитно напусте Иран и врате се у домовину.

О чему је тачно реч? На стадиону Нагш е Јахан у Исфахану, где је требао да гостује Ал Итихад, постављена је статуа Касима Сулејманија, убијеног иранског генерала. Он је страдао почетком 2020. године у америчком нападу. Статуа се налази тачно на месту где играчи излазе на терен. То је засметало гостима из Саудијске Арабије, који су тражили да се она уклони. Како домаћин статуу није уклонио, утакмица групе Ц је отказана.

Остаје да се види да ли ће у међувремену доћи до компромиса, или ће Митровић и Милинковић-Савић морати да напусте Иран и врате се у Саудијску Арабију.

(Курир.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести