ВОЈВОДИНА ДО НОВЕ ГОДИНЕ ДОБИЈА НОВОГ ТРЕНЕРА Бандовић мења Поповића на Вошиној клупи

Црногорски  стручњак Божидар Бандовић (54) најближи је клупи ФК Војводина, пише Моцартспорт.
b
Фото: Youtube Printscreen

С обзиром на то да се о сменама у тренерском колегијуму и већина чланова Вошиног Управног одбора информише посредством тог портала, са великим процентом вероватноће можемо да најавимо да је доскорашњи шеф стручног штаба Ранко Поповић добио наследника.  

Новосађани су били у контакту и са трофејним тренером Спартака Ненадом Лалатовићем, али је председник Суботичана Никола Симовић остао доследан у намери да Лалаовића задржи у Суботици, где је успешно наследио Руса Кержакова.  

Никшићанин је иначе тренутно без ангажмана, што би управи Војводине представљало лакши пут до уговора са некадашњим фудбалером Сутјеске, Црвене звезде, Етникоса, Олимпијакоса, Паока и Астераса.

Бандовић је тренерски занат пекао као асистент неколицини стручњака, од којих је најпознатији менџер Атлетико Мадрида Ернесто Валверде, док је био тренер Олимпијакоса, пре 15-ак година.  У том познатом грчком клубу Бандовић је започео менаџерску каријеру 2010. године, али је после пет месеци стажа у летњем и раном јесењем периоду, у октобру прихватио пунуду Керкире. Потом је тренирао Ларису и азербејџански Баку, а у апрлилу 2014. преселио се у Бурирам јунајтед на Тајланду, где је најпре прихватио улогу техничког директора, а потом и менаџера клуба, Радио је још у индијском клубу Ченаи, вијатнамском Ханоју и на крају у тајландском Пракупу, где је у седам утакмица имао скор од пет пораза и две победе.

Према сазнањима Моцартспорта, Бандовића је за свог наследника у Војводини препоручио досадашњи тренер Ранко Поповић. Промоција новог стратега на "Карађорђу" очекује се пре Нове године.

Л.Б-з

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести