Војводина после неуспеха у Крушевцу гостује Младости

После дебакла доживљеног од Напретка у Крушевцу (0:5), пред фудбалерима Војводине је још једно тешко гостовање.
Emil Rockov
Фото: Емил Роцков, фото: Ј. Грлић

У четвртак играју с екипом Младости у Лучанима и велико је питање да ли имају снаге и квалитета да се уздигну и супротставе се с правом фаворизованом домаћину. Младост је и даље у трци за пласман у Европу и потпуно је сигурно да ће пружити максимум како би укњижила три планирана бода. Лучанци су у прошлом колу освојили читав плен у Новом Саду, савладавши екипу Пролетера (1:0), па је њихово самопоуздање на високом нивоу, што ће додатно отежати задатак новосадским црвено-белима.

„И ми и екипа Младости ући ћемо у утакмицу са сопстевним мотивима, а њихова реализација, наравно, зависиће и од онога колико му то ривал буде дозволио“, рекао је капитен Воше Емил Роцков.

„Ми желимо, пре свега, да пружимо добру игру и сигурно је да ћемо ићи на победу, свесни проблема у којем се налазимо. Не бежимо од одговорности и морамо да живимо с оним што смо урадили. Времеплов не постоји, неке ствари се не могу вратити, морамо да идемо даље. То подразумева покушај да се као екипа подигнемо и да урадимо све како бисмо што пре из глава изацили оно што нам се у Крушевцу десило.“

Када један тим прими пет голова, то сугерише да одбрана није била на високом нивоу, а управо сте игру у дефанзиви више пута истицали као једну од предности Војводине.


У четвртак ванредна седница Скупштине

На иницијативу више од трећине чланова актуелног сазива Скупштине ФК Војводина, потпредседник Драган Вељков сазвао је ванредну седницу највишег клупског тела. Седниц ће се одржати у четвртак, 25. априла, у 19 часова, у ФЦ “Вујадин Бошков”.


„Не бих се сложио с таквом констатацијом, јер у Крушевцу читава екипа није имала фудбалску дисциплину. Радимо на њеном поновном успостављању, свесни чињенице да магија не постоји и да управо од нас самих зависи колико ћемо у томе имати успеха. Од нас, али и од играча из противничког табора“, категоричан је био Роцков.   

У Лучанима, због жутих картона, право наступа неће имати Немања Милојевић, а Дамир Зломислић је и даље ван тренинга због проблема с преломом кости у шаци. Како ствари стоје, поуздани дефанзивни везни фудбалер завршио је сезону и очекује га операција.

„Сигурно је да ће бити промена у односу на екипу која је наступила у Крушевцу, али неких нових имена, говорим о омладинцима, неће бити, мада бих младом Јеличићу, да се није повредио, сигурно дао шансу“, рекао је шеф стручног штаба Радован Кривокапић.

„Мораћемо посебну пажњу да обратимо на играче Младости који играју по боковима, јер је реч у веома брзим и вештим фудбалерима, попут Лазара Јовановића. Суштински, јако ће важно бити то да покушамо да оно што радимо на тренинзима пренесемо на терен и да подигнемо ниво мотивације.“

Утакмица Младост - Војводина игра се у четвртак, од 18 часова.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести