Војводина против Чукаричког жели пролаз у финале Купа

НОВИ САД: Фудбалери Чукаричког и Војводине, у среду од 17 часова, имају прилику да обезбеде место у утакмици која се 24. јуна игра за победнички трофеј у Купу Србије.
vojvodina cukaricki
Фото: J. Grlić

Без икакве сумње, то је велики мотив за играче обе екипе и зато ваља очекивати беспоштедну борбу на стадиону на београдском Бановом брду. Улог је обострано велики, мотив је огроман, а места у великом финалу има само за један тим. Новосађани су у одличном расположењу отпутовали јуче после тренинга у наш главни град, тамо су и преноћили у старој бази Хотелу “М” и решени су да покушају да надиграју домаћина, чиме би играчи ове генерације црвено-белих великим словима уписали своја имена у и иначе пребогату историју ФК Војводина.

- До сада смо се у овој сезони већ два пута састали с Чукаричким и у оба та дуела није било победника - рекао је капитен Воше Никола Дринчић (35), најискуснији и један од најбољих играча Воше. - Ипак, првенствени сусрети су једно, а куп утакмице, па још када су у полуфиналу, нешто сасвим друго. Овде нема прилике за поправни и свесни смо да нас очекује тешка утакмица. Мање-више, све знамо једни о другима и један расположени појединац могао би да искочи у први план и реши питање победника.


Изостају Топић и Младеновић

Како ствари стоје, тренер Ненад Лалатовић у данашњем сусрету неће моћи да рачуна на повређене Мирка Топића и Богдана Младеновића.

- Они су два веома важна “шрафа” у нашој игри, али нећу моћи да рачунам на њих. Кога нема, без њега се мора и може и учинићемо све што је до нас како бисмо се данас пласирали у финале - рекао је Лалатовић.


Разлоге за оптимизам најстарији првотимац Новосађана види у томе што читава екипа коју на терену предводи, из утакмице у утакмицу игра све боље.

- У првој утакмици у наставку сезоне, управо против Чукаричког у Новом Саду, у првих 45 минута приказали смо сјајан фудбал, а слично смо учинили и у куп сусрету с лучанском Младости. У Ивањици смо надиграли и савладали тим Јавора, у доброј смо форми и желимо то да покажемо и данас на Бановом брду.

Дринчић је само лепим речима говорио о екипи коју с клупе води тренер Александар Веселиновић.

- Чукарички има брзе играче, који су технички и тактички потковани. То је један од основних квалитета нашег ривала, с тим да морам да додам да Београђани већ више година играју заједно, уиграни су и добро се међусобно знају. Међутим, по природи сам увек оптимиста, тако је и пред овај сусрет. Без увијања, пред собом имамо императив да победимо и учинићемо све да дођемо до тријумфа.


За Вошине навијаче бесплатни превоз и улазнице

ФК Војводина обавештава своје симпатизере да за данашње полуфинале на Бановом брду, навијачка група Фирма организује бесплатан превоз и улазнице за утакмицу. Скуп присталица новосадске “старе даме” заказан је код јужне трибине стадиона „Карађорђе“ у 14 часова, за када је и предвиђен полазак за Београд. Играчи, стручни штаб и руководство црвено-белих из Новог Сада позивају све навијаче да подрже екипу у овој изузетно важној утакмици и помогну јој како би остварила жељу да се пласира у финале Купа Србије.


Никола се налази већ у позним играчким годинама и не скрива да би му пуно значило то да, као капитен Војводине, подигне победнички пехар Купа Србије.

- То је сигурно! Било би лепо да најпре изборимо данас улазак у финале, а онда ћемо да видимо. Што се мене лично тиче, уговор с Војводином имам на још годину дана, а сада сам потпуно посвећен томе да моја екипа данас надигра Чукарички и обрадује верујем бројне навијаче на трибинама уласком у финале овог такмичења - истакао је Никола Дринчић.

А. Предојевић

 

Чукарички - Војводина (17)

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, судија: Данило Грујић (Ниш). Почетак у 17 часова.

ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Пушкарић, Шапић, Остојић, Каменовић, Ковач, Кајевић, Ндиаје, Бирманчевић, Езе, Тедић. 

ВОЈВОДИНА: Роцков, Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић, Стојковић, Дринчић, Вукадиновић, Бојић, Зукић, Мркаић.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести