ВОЈВОДИНА САВЛАДАЛА ИМТ Ивановић и почео и завршио меч

Головима Михаила Ивановића, у коме препознајемо центарфора Вошине будућности, Војводина је савладала екипу ИМТ-а са 2:1 и тако потврдила све што је у клубу и око клуба могло да се наслути после претходног резултатског велеобрта против Јавора.
f
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Тачно 40 минута нови је аплауз претходног сустизао, поздрављајући игру Војводине, какву су сви у клубу желели, а навијачи очекивали. Истина без навијачке песме са севера, где је уместо навијача стајала порука „Фудбал се игра викендом!“

Сигурност у игри Новосађана, као основица њиховог апсолутног господарења тереном, резултирала је већ у 13. минуту. Најпре је одлични Матеус изнудио корнер који је извео Радуловић, а у мрежу главом лопту сместио Ивановић. Његов првенац у 178. минуту игре (на осам утакмица) у пола белом пола у црвеном, рачунајући и онај један минут, када је дебитовао у последњем колу претпрошле сезоне, на гостовању у Бачкој Тополи, у интервалу надокнаде времена, уместо Симића.

Све до 40. минута Војводинини играчи су се позиционирали на противничкој половини, а ретки покушаји противничких противнапада завршавали су у ногама сигурних Вошиних централних бекова Црномарковића и Росића. У међувремену, између неколико покушаја домаћих, издвојићемо две акције за пример. Најпре је у 27. минуту центрирао Радуловић, покушао је Ивановић, а на одбијену лопту за трептај ока закаснио је Малбашић, да би десетак минута касније Радуловић шутем завршио ситан вез Ивановића, Зукића и Лазаревића, али је лопту у корнер одбио Ћирковић.

Фото: Дневник/Р. Хаџић

Крај првог полувремена, ипак, био је у знаку Београђана. Одређеније у знаку Милоша Луковића и његовог осећаја за повратну лопту са голаут линије, након што је прелетела Царевића. Био је то једини моменат вредан белешки о игри гостију у првом делу, један али изједначења вредан.

И друго полувреме Војводина је започела агресивно, одржавајући интензитет серије напада ка Гордићевом голу. Зукић и Ивановић су покушавали да пронађу пут лопти кроз шуму ногу ИМТ-ових фудбалера, али је бедем гостију издржао. У 61. минуту стрелац изједначујућег гола Милош

Луковић је петом покушао да изненади Царевића, али је чувар домаће мреће успео да ухвати лопту. Седам минута касније Росић је три пута морао да интервенише испред свог голмана како би отклонио значајну опасност по гол Новосађана.

На тај кратак период отвореније игре гостију уследио је одговор за ново вођство Војводине у 73. минуту. Стрелац је поново био Ивановић, после сјајне акције Матеуса и повратника у тим одличног Ђорђевића чији је центаршут завршио тачно тамо где је и нишанио, на врху Ивановићеве копачке, за Вошину четврту првенствену победу и за његов епитет јунака меча.

Фото: Дневник/Р. Хаџић

Војводина – ИМТ (2:1)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 2.000, судија Милан Митић (Лесковац), стрелци: Ивановић у 13. и 73. минуту за Војводину, а М. Луковић у 41. минуту за ИМТ, жути картони: Лазаревић, Росић (Војводина), Савић, Кијевчанин (ИМТ).

ВОЈВОДИНА: Царевић 7, Лазаревић 7, Росић 7, Црномарковић 7, Ђорђевић 7,5 (Кајевић), Матеус 7,5 , Милосављевић 7, Радуловић 7,5 (Јовановић), Зукић 7, Малбашић 7 (Кембел), Ивановић 8 (Вукановић).

ИМТ: Гордић 6,5, Глишић 6, Савић 6, Ламбулић 6,5, Ћирковић 7, Радочај 6 (Божић), Вукић 6 (Крстић), Кијевчанин 6 ,5 (Зуев), Стаменић 6 (Живојиновић), М. Луковић 7, Л. Луковић 6 (Голубовић).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести