ВОЈВОДИНА СПРЕМНА НА СВЕ: БАНДОВИЋ; Желимо да се пласирамо у финале Купа Србије

Војводина и крагујевачки Раднички на два фронта преплићу се на европском путу: у доигравању Суперлиге и у завршници Купа Србије. Прва од две преостале међусобне утакмице на програму је у среду у 16 часова у Крагујевцу. Реч је о полуфиналу националног Купа.
Bozidar Bandovic/Dnevnik/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Божидар Бандовић 

– Спремни смо да играмо против тима који све време показује стабилност и континуитет и који игра добро – најавио је тренер Војводине Божидар Бандовић. – Морамо да будемо храбри, одлучни, паметни и концентрисани, од почетка до краја. Неће бити лако, али верујем у ове момке и сви заједно желимо да остваримо циљ, уз дужно поштовање према противнику, који је читаве сезоне на високом нивоу. Задовољан сам игром нашег тима, али ове утакмице су другачије, јер поправног нема. Наш циљ је одавно постављен: пласман у финале Купа Србије.

Што се састава тиче, Гиорбелидзе се враћа, на Бјековића може да рачуна после утакмице која следи, Николић је изван строја, а на повреду се пожалио и Јовановић.

– Најважније је то да имамо самопоуздање и да верујемо у оно што радимо – наставио је Вошин стратег. – Утакмицу могу да одлуче нијансе, и зато кажем да морамо бити фокусирани на све сегменте игре, у прекидима, дуелима и нарочито другим лоптама. Ово су мечеви које одређују ситнице и ту један корак напред или назад може да буде пресудан. Зато морамо да будемо брзи, агресивни и прецизни. Није лако одржати форму у згуснутом распореду, времена за тактичку надградњу практично нема, све време се своди на опоравак од претходног искушења, али како нама, тако и њима. У сваком случају, ми не одступамо од прокламованог стила, отворено и нападачки, на победу у основном делу, мада смо и за пенале спремни.

Бандовић је такође инсистирао и на томе да грешке из двомеча са ТСЦ-ом не би смеле да се понављају, нарочито не оне из ТСЦ арене, када су после катастрофалног старта успели да се подигну и изједначе, али потом и да приме трећи гол на недопустив начин. Утакмица је на програму у среду у 16 часова, а пренос је на каналу Арена премиум 1.


Навијачи крећу у подне

Управа клуба организује превоз до Крагујевца и посету полуфиналној утакмици Купа, између Радничког и Војводине. Навијачи могу да се пријаве за путовање у навијачком шопу, на западној трибини „Карађорђа“ код улаза број 2. Караван аутобуса полази тачно у подне са Булевара ослобођења, испред јужне трибине стадиона. ФК Војводина организује пут у Крагујевац и нада се да ће уз што већу подршку својих навијача изаћи као побенник и пласирати се у ново финале Купа Србије.


Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести