ВОЈВОДИНА У ПРВА ТРИ КОЛА БЕЗ ПОСТИГНУТОГ ГОЛА Опорављени Малбашић очекује Вошин првенац у суботу против Нишлија (ВИДЕО)

НОВИ САД: Од расположења Филипа Малбашића у знатној мери зависио је и утисак о игри тима, без обзира да ли је играо у Паризану, Хофенхејму, на Тенерифима или у Кадису и Бургосу.
d
Фото: Dnevnik.rs

Тако и утисак о игри Војводине данас у доброј мери зависи од природе Малбашићевог здравственог стања и његове тренутне спремности. И њен резултатски учинак зависи, наравно.

Квалитет није упитан, нити је икада био. На гостовању у Крушевцу, где је Малбашић прорадио готово па пуним капацитетом, Војводина је најавила знатно убедљивији наставак првенства, него што је то старт обећавао.

У сарадњи са Чумићем и Николићем, иза истуреног Болингиа, завидном учинку Вошиног нападачког реда недостајала је једино тачка иза прецизно састављених акција.

- После за мене тербулентне сезоне због повреде и дужег одсуства са терена, осећам се добро – каже Малбашић. - Прошао сам припреме и спреман сам да дам пуни допринос нашем повратку у горњи део табеле. У Крушевцу смо жарко желели да, после неубедљивог почетка првенства, победимо и победом са новим шефом да најавимо издање Војводине какво се од нас и очекивало. Сагласни смо да смо играли добро све до саме завршнице, где је и срећа у појединим моментима била Напретков савезник. Међутим, најважније је да смо одиграли квалитетно и да смо стварали шансе, што до те утакмице није био случај. То јесте прави пут којим би требало да идемо и голови ће доћи.

Са Болингијем у шпицу Војводина је деловала надмоћније и у поређењу са досадашњим издањима знатно опасније.

- Нама на крилним позицијама, као и играчу иза шпица, Болингијев долазак значиће пуно када знамо да имамо квалитетног „таргета“ на кога иде центаршут. – прецизан је Малбашић. - Он јесте квалитетан играч, што смо могли и да приметимо у игри. Сада имамо тројицу, четворицу квалитетних нападача, на чије индивидуалне квалитете могу да се ослоне шефове пројекције нападачког деловања. Већим избором у шпицу, ствара се и конкуренција која инспирише. Добро

се разумемо у развоју акције, тако да сам убеђен да имамо и добар разлог да најавимо и први гол колико већ у наредној утакмици.

Смена тренера уследила је у најнезахвалнијем тренутку по колектив. Атмосфера на тренинзима, међутим, упућује на утисак да је флуид између играча и чланова стручног штаба на нивоу који обећава.

- Мобилисани смо максимално, што је и на тренинзима видљиво. Трудимо се да усвојимо све шефове захтеве, који нису мали. Сигурно је да ће нам бити потребо извесно време да све његове задаткле што брже савладамо и пронађено одговоре на такмичарска питања, нарочито у завршници напада. Надамо се и очекујемо да ће нас и навијачи подржати. Имају право и разлога да се љуте, али да бисмо успели да се вратимо потребна нам је и помоћ са трибина у утакмици

препуној императива до гола првенца, али и до прве победе, која би значила и нови почетак - позивом навијачима да у суботу на Карађорђу подрже Вошин тим, најавио је сусрет са нишким Радничким Филип Малбашић.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести