Воша сигурна у Ивањици у дуелу са Јавором

Неколико измена у односу на куп утакмицу с тимом Младости из Лучана, направио је у Ивањици тренер Војводине Ненад Лалатовић.
Dejan Zukic
Фото: Ј. Грлић

На голу се, уместо Роцкова, нашао Симић, на позицију левог бека вратио се Деветак уместо Ђорђевића, суспендованог Бојића заменио је млади Зукић, док је  Гемовић добио предност у односу на Човића. Могуће је да је стручњак на клупи Воше овим желео да одмори неке од првотимаца пред полуфинални сусрет Купа Србије, који црвено-беле очекује у среду, када играју у Београду с Чукаричким.

Новосађани су, свеједно, савладали домаћина, вратили се на треће место на табели и у добром расположењу могу да сачекају важни дуел с “брђанима”.

После полушансе Стојковића, с једне и Петковића, с друге стране, у 23. минуту сјајно је на левој страни у висини петерца једног играча из одбране Јавора избацио Дејан Зукић, циљао супротни угао гола ривала, али је успео да погоди само пречку. Заукала се утакмица, па је Јевремовић имао шансу и шутирао преко гола Симића, а на другој страни, после лепе контре, Вукадиновић је покушао из добре позиције, али је погодио голмана Лазовића. Неколико минута касније, из слободњака је ударац опробао капитен Воше Никола Дринчић, а чувар мреже домаће екипе избио је лопту у корнер.


Промене и на клупи црвено-белих

И на клупи за резервне фудбалере Војводине било је одређених измена. После дуже времена, на њој су се нашли офанзивни везни играч Јован Кокир и штопер Лазар Стојсављевић, који су придружили Роцкову, Човићу, Нешковићу, Ђурићу и Ђуричину.


Наставили су гости с иницијативом и на почетку другог полувремена, а први је запретио Мркаић. Ређали су се напади новосадског тима, па је у 54. минуту Вукадиновић слабо завршио обећавајући атак свог тима.

Нису одустајали Лалатовићеви пулени и то им се коначно исплатило у 56. минуту. Добро је с десне стране центрирао агилни Андрић, а Дејан Зукић није успео главом да закачи лопту. Међутим, она му се одбила, овог пута по земљи, а млади репрезентативац наше земље није пропустио прилику да постигне трећи овосезонски погодак и донесе предност својој екипи. У 68. минуту поново Зукић био на правом месту и главом повисио вођство Војводине. Поготку је претходила лоша интервенција одбране домаћина и млади фудбалер није пропустио шансу да се још једном упише у листу стрелаца.

Убедљива предност као да је потпуно деморалисала фудбалере Јавора, па је у преосталом делу сусрета Воша мирно чувала предност, а тренер Лалатовић искористио је прилику да изврши свих пет измена. У 80. минуту, лоше је интервенисао играч Јавора Јевремовић, који је послао лопту у сопствену мрежу, па је на семафору стајало убедљивих 3:0. Само минут касније Крнић је погодио пречку, а онда је Вања Звеканов смањио предност црвено-белих. Могао је у 87. минуту Огњен Ђуричин да још једном савлада Лазовића, али је слабо шутирао у ситуацији “један на један”.

А. Предојевић

Јавор  - Војводина 1:3 (0:0)

ИВАЊИЦА: Градски стадион, гледалаца: 500, судија: С. Јовановић (Београд). Стрелци: Звеканов у 82. за Јавор, а Зукић у 56. и 68. и Јевремовић у 80. минуту (аутогол) за Војводину. Жути картони: Радивојевић и Севић (Радник Матис), а Бралић, Мркаић и Зукић (Војводина).

ЈАВОР: Лазовић 7, Јевремовић 6, Пишчевић 6, Николић 5,5 (Крнић 6,5), Варга 6 (Милошевић), Маричић 6, Радивојевић 6 (Рогач), Павишић 6, Севић 6, Петковић 6, Звеканов 6,5.

ВОЈВОДИНА: Симић 7, Андрић 7, Бралић 7 (Ђурић 7), Саничанин 7,5, Деветак 7, Стојковић 7, Дринчић 7, Вукадиновић 7,5 (Кокир), Зукић 8 (Човић), Гемовић 7 (Нешковић 7), Мркаић 7 (Ђуричин).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести