Златна лопта ФСС-а Михајловићу и Тадићу

БЕОГРАД: Фудбалски савез Србије (ФСС) изабрао је данас Синишу Михајловића и Душана Тадића за добитнике традиционалног признања "Златна лопта“ за најбољег тренера и најбољег играча у 2019. години.
FSS
Фото: FSS

"Признање за тренера године иде у руке Синише Михајловића, тренера Болоње, особе која у себи има ДНК победника. Један од ретких стручњака који већ годинама ради с успехом у Серији А", стоји у саопштењу ФС С.

За најбољег играча у години на измаку ФС С је изабрао Душана Тадића, капитена Ајакса и једног од најистакнутијих играча у државном тиму, који се налази у конкуренцији од 50 фудбалера за тим године у избору посетилаца сајта УЕФА.

"Лидер славног амстердамског клуба водио је "копљанике“ кроз фантастично путовање у Лиги шампиона, а фудбалски свет је данима препричавао његове бравуре из меча на стадиону "Сантијаго Бернабеу" са мадридским Реалом, али и дуела са Јувентусом, Тотенхемом…Голови и пре свега асистенције, његов су заштитни знак, а захваљујући тим бравурама у великој мери, Ајакс је освојио триплу круну у Холандији и Европа му се поново клања", наводи се.

Признања најбољем тренеру и играчу у 2019. години биће уручена 20. децембра у 18 сати на свечаности ФС С у Народном позоришту.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести