Златни омладинац Урошевић потписао за Партизан

БЕОГРАД: Досадашњи фудбалер Напретка Слободан Урошевић потписао је данас четворогодишњи уговор са Партизаном и званично постао прво појачање црно-белих у зимском прелазном року.
Partizan
Фото: Dnevnik.rs

Урошевић има 23 године, игра на позицији левог бека, био је члан омладинске селекције Србије која је постала првак Европе у Литванији 2013. године, а у новом клубу носиће дрес са бројем 72.

"Знам где сам дошао и због чега Захваљујем се људима који су ми омогућили корак даље у каријери. Хвала и бившем клубу. Чим смо ступили у контакт за 10 минута смо се договорили. Увек сам ишао степеник по степеник и сматрам да је долазак у Партизан корак напред у каријери. Утакмицом против Партизана у јесењем делу сам скренуо пажњу на себу и није ми криво што сам одиграо добро против црно-белих", рекао је Урошевић на званичној промоцији на стадиону у Хумској.

Спортски директор црно-белих Ивица Илиев истакао је да ће бити још појачања, али не превише.

"Све чинимо да до Кипра буде решен прелазни рок, али то је жива ствар. Комплексна је ситуација са Евертоном. То је моја прва аквизиција, нико га не воли више од мене. Израстао је у хероја клуба. Остало му је непуних пет месеци уговора, понудили смо му невероватне услове, али има огроман број понуда много већих од наше. Одбио је да продужи уговор са Партизаном, али желим му све најбоље. Он неће бити у тиму против Викторије, а целе припреме ће се базирати на томе. Ни домаћи играчи се не двоуме када добију уносне понуде, а шта тек рећи за странце.Уједно, став је да се Тавамба не продаје, али има добру полусезону и један је од носилаца екипе са Евертоном", рекао је Илиев.

Фудбалери Партизана сутра ће се окупити у "Земунелу" и званично почети припреме за пролећни део сезоне.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести