Звезда се у сузама опростила од Михајловића

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда емотивном комеморацијом опростио се данас од чувеног фудбалера Синише Михајловића, члана тима који је 1991. године освојио Европу и свет.
1
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"Данас је тежак дан за нас, један од најтежих у историји. Опраштамо се од брата, пријатеља, друга. Памтићемо те као веселог дечака, отишао си прерано, али си толико учинио да ће генерације твојих потомака бити поносни што су твоји. Поносни смо што смо те имали га пријатеља, што си био део Црвене звезде. Остало ми је само да се поклоним, нека ти је вечна слава", рекао је генерални директор Звезде Звездан Терзић.

Сузе током говора нису могли да сакрију председник Звезде Светозар Мијаиловић, почасни председник Драган Џајић, Љупко Петровић, који га је прво тренирао у Војводини, а потом у Звезди.

"Драги Синиша прерано те је болест отргла од нас. Захвални смо што смо те имали у Звезди, што си ушао у галерију звездаша коју су Звезду подигли. Храстове обарају, али корен остаје и траје. Остајаће и трајаће и Синишин док је Звезда и звездаша", рекао је Мијаиловић.

"Није волео да губи ни на тренингу, причао сам да не улази у сукоб с неким, удариће неког. Много ми је жао, оставио је велико име, за нас ће остати заувек", поручио је емотивно Џајић и испричао како је приметио његов таленат током једних припрема на Игману, док је још Синиша играо за Војводину.

Петровић је истакао да је упознао Синишу још док је био у Осијеку.

"Знао сам га из Осијека као талентованог младог играча. Исте године је допринео да Војводина буде шампион и нас двојицу вежу само успеси. Остварио и веће успехе од мене, јер је постао и светски шампион. Један од свих добрих играча је учесник у многим утакмицама, слободних удараца, први је стрелац у Италији, то ће се памтити дуго", рекао је кроз сузе чувени тренер.

Некадашњи саиграч и цимер  Драгиша Бинић рекао је да је Звезда изгубила најмлађег и најбољег међу њима.

"Ја сам изгубио и свог цимера, човека који није знао за пораз, који је увек хтео да победи, човека који је чинио све до врха до ког је Звезда стигла. Дошао из малог града у Звезду, наставља своју каријеру и урадио је све што спортиста може да уради. Био је диван отац и син, знао је да поштује старије, држао је до себе и није веровао да може да изгуби. И даље сам у неверици да смо изгубили таквог човека који је само желео да победи. Увек је био ведрог духа и расположен. Урадио си много за српски фудбал, тек сада смо видели каквог смо човека имали, испоштовали су га и на Мундијалу. Јунаци не умиру, нек ти је вечна слава", поручио је Бинић.

Комеморацији су присуствовали бројни бивши асови, саиграчи, Стеван Дика Стојанович, Драгиша Бинић, Слободан Маровић, Горан Василијевић, Илија Најдоски, тренер Љупко Петровић, затим некадашњи фудбалери Партизана Ивица Краљ, Гордан Петрић, Раде Залад, министар иностраних послова Ивица Дачић, председник Скупштине града Никола Никодијевић и многи други.

Михајловић је преминуо у петак у 54. години од леукемије, а биће сахрањен сутра у Риму.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести