Звезда тешко до осмине финала Купа Србије

Победом над Инђијом фудбалери Црвене звезде пласирали су се у осмину финала купа. Сремци су били равноправан противник и фалило им је среће да дођу барем до пенала.
zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

У сваком случају, добар фудбал гледан је на стадиону Инђије и људи из тог клуба имају разлога за оптимизам пред наставак сезоне.

Кренуло је жестоко у Срему. Најпре је шут Катаија зауставио Вукашиновић, да би мало потом Ризнић био у великој прилици али му је у одсудном тренутку лопта побегла. У 2. минуту Сремци погађају стативу. Ђокић је одлично шутирао али је погодио само оквир гола. Нешто касније – једанаестерац за Црвену звезду. Крстичић је фаулиран у казненом простору домаћина и арбитар Ивковић је показао на белу тачку. Шут Катаија са креча сјајно је зауставио Вукашиновић. Сваки напад два ривала је малтене доносио шансу па је тако Кукољ у одличној прилици, а његов шут зауставио је Поповић. У 24. минуту одличан прекид црвено-белих: после слободног ударца Павков је асистирао Живковићу који је главом сместио лопту у мрежу. Стрелац гола поново је могао да се упише у стрелце али је био замало непрецизан. Црвена звезда је преузела иницијативу па је Иванић могао да јој дуплира вођство али ни он није успео.

Наставак је почео са по приликом на обе стране, добар фудбал био је у најави. Сремци су се трудили да дођу до изједначења и имали сјајну шансу коју је упропастио Вукчевић јер није одиграо пас до усамљеног Кукоља. Црвено-бели су се повукли, чекајући прилику за контре. Умало им се то није обило о главу када је Вукајловић добро шутирао, а Поповић одбранио. У финишу је чета Дејана Станковић била боља и вршила притисак на Сремце. Сремци су давали максимум да изједначе али када су и стизали до прилика изостајао је добар завршни пас.

Остало је 0:1.

ИнђијаЦрвена звезда 0:1 (0:1)

ИНЂИЈА: стадион Инђије, гледалаца: 2.000. Судија: Ивковић (Лајковац). Стрелац: Живковић у 24. минуту.

ИНЂИЈА:Вукашиновић 6,5, Игњатовић 6 (Стојановић 6), Н. Ђурић 6, Ђокић 7, Недељковић 6 (Рађен 6), Ризнић 7, Плавшић 6, Вукајловић 6,5, Кукољ 7, Јовановић 6 (Вукчевић 6), Жакула 6 (Десанчић 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6,5, Гобељић 6, Панков 6, Драговић 6 (Дегенек 6), Родић 6,5 (Гајић 6), Петровић 6, Крстичић 7, Живковић 7 (Бен 6,5), Иванић 6,5, Катаи 7 (Срнић 6), Павков 6,5 (Вукановић 6).

И. Лазаревић

Станковић: Успели смо да изротирамо и прођемо

Утиске након меча изнео је шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић.

Фото: ФК Црвена звезда

- Увек су тешке утакмице после репрезентативне паузе. Вредно смо тренирали, али је било само 12 – 13 играча који су могли да ураде све. На веома тешком терену, битан је био пролаз и честитам момцима што су успели. Није било лако, али је зато и леп Куп. Добра утакмица после паузе, у условима који нису били идеални, како за нас, тако и за њих. Успели смо да победимо, а сад се окрећемо тешком гостовању против Младости у Лучанима – рекао је Станковић.

 Осврнуо се Станковић и на тежак распоред који очекује првотимце у наредном периоду.

 - Такмичимо се на три фронта, и то је такође веома лепо. Свако такмичење је важно и морамо добро да одиграмо сваку утакмицу да би ишли даље, и не сумњам да ће бити тако. Успели смо да изротирамо, јер нисам желео да рескирам са момцима који су се јутрос вратили са репрезентативног окупљања, али ће и они бити у ростеру већ за меч у Лучанима – истакао је стратег црвено-белих.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести