Звездан Терзић свестан где је место Звезди: Лига Европе такмичење по мери

Од када је дошао на место генералног директора Црвене звезде Звездан Терзић је за овај клуб урадио много.
terzic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Српски великан био је малтене пред гашањем, али је за последњих шест година успео финансијски да се стабилизује и постане такмичарски успешан. Генерални директор црвено-белих не крије да није било лако прећи тај пут.

Било је лоше, баш лоше. Претио је најгори сценарио. Засукали смо рукаве, почели да враћамо дугове, довели Владана Милојевића за тренера, који нам је донео велике успехе. Две Лиге шампиона и такмичење у Лиги Европе су када сам дошао, деловали као научна фантастика, али успели смо, опоравили смо клуб и он је сада стабилан и спреман за нове успехе – рекао је Терзић.

Генералном директору Црвене звезде једна ствар смета.

- Многи се залећу па пореде ову Црвену звезду са оном из 1991. године, што је небо и земља. Тада је све било другачије, јача лига, врхунски играчи, могли смо да се носимо са највећим клубовима у Европи. Сада више није тако. Када боље погледам, адекватно такмичење за нас је Лига Европе, и према буџету клубова и према квалитету тимова. Наравно, не одустајемо ни од пласмана  у Лигу шампиона, али тамо не можемо много тога да урадимо. То је такмичење које је прављено за најбогатије клубове и финансијски јаз између њих и осталих биће све већи. Треба бити реалан и сагледати где то ми можемо да остваримо запаженији резултат.

Први Звездин оперативац је похвалио досадашњи учинак Дејана Станковића.

- После овог ремија против Партизана направљен је огроман корак ка титули. Задржали смо 11 бодова и задовољан сам, посебно првим полувременом, можда смо навијачима остали дужни то друго полувреме и то ћемо поправити у трећем дербију сезоне. Дејан Станковић је већ превазишао моја очекивања. Он је почетник, ово му је први посао као тренера, а из дана у дан ће бити све бољи и бољи – поручио је Звездан Терзић.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести