ХОРОР У НИГЕРИЈИ Отето више од 280 ученика

АБУЏА: Наоружани нападачи на мотоциклима отели су више од 280 ђака у граду Курига, на северозападу Нигерије, саопштили су данас званичници.
1
Фото: Tanjug (AP Photo)

Ученици су отети док су били испред школе, а деца су стара од осам до 15 година, преноси Би-Би-Си.

Гувернер државе Кадуна, Уба Сани, изјавио је да је 187 ученика отето из средње, а 125 из основне школе, али да је 25 њих враћено.

Један од сведока рекао је да су наоружани нападачи упуцали једног ученика и да му је указана медицинска помоћ у болници.

Наставник који је успео да побегне испричао је да су локални становници покушали да спасу децу, али да нису успели у томе и да су нападачи убили једну особу.

Оружане снаге су покренуле операцију да пронађу отете ученике.

Отмица се догодила неколико дана након што је исламистичка група Боко Харам у североисточној Нигерији киднаповала десетине жена и деце док су скупљали дрва за огрев.

Стотине људи је киднаповано последњих година у Нигерији, посебно на северозападу земље, а групе које врше отмице на северозападу одвојене су од милитантне исламистичке групе Боко Харам на североистоку Нигерије, иако је било информација да су повремено можда радиле заједно, наводи Би-Би-Си.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести