Копа Америка 2016: Месијев хет-трик против Панаме (видео)

Био је повређен (ништа страшно, предострожност је налагала да одмори), па је тако први фудбал на Копа Америка Сентенарио турниру Лионел Меси осетио у другом полувремену меча са Панамом у групној фази.

И баш му се играло! Најбољи фудбалер планете постигао је хет-трик за не више од 20 минута (предиван гол из слободног ударца је међу њима), а убележио је и сензационалну асистенцију за момка са којим је, играјући Сони Плејстејшн као дечак, постао најбољи пријатељ. Серхио Агуеро је у питању, ко други...

Аргентина је савладала Панаму са 5:0 на Солџер Филду у Чикагу и тако обезбедила пролазак у нокаут фазу шампионата који обележава 100 година од првог Копа Америка турнира. Меси је ушао у игру у 61. минуту уместо Аугуста Фернандеса, централног везисте Атлетико Мадрида, уз овације више од 50.000 људи који су, делује тако по врисци коју је сваки његов контакт са лоптом измамио, дошли само њега да виде.

Први гол за „Ла Албиселесте" постигао је Николас Отаменди, у првом делу утакмице. То је био једини гол на мечу док Меси није ушетао на терен.
Између периода грубље игре, проузроковане намером панамских фудбалера да се наметну како знају и умеју и тако отерају Аргентинце од свог гола, фаворит турнира је показао колико моћан уме да буде када његове прве две нападачке линије имају вече.

Треба нагласити да је Панами, земљи која се у фудбалском смислу изузетно развије већ неколико година, било много теже да игра када је у 31. минуту искључен Анибал Годој.

У другом мечу групе Д, Чиле, бранилац титуле, савладао је Боливију истим резултатом којим је у првом колу поражен од Аргентине - 2:1. Артуро Видал је постигао оба гола за Чилеанце, док је прецизан за тим Боливије био Хасмани Кампос (који је постигао такође предиван гол).

РТС

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести