Алимпијевић: Фенербахче најскупља кошаркашка школа 

ИСТАНБУЛ: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић уочи гостовања шампиону Европе Фенербахчеу у 13. колу Евролиге изјавио је да његовој екипи следи "најскупља школа".
Dusan Alimpijevic/ANDREJ CUKIC
Фото: EPA/ANDREJ CUKIC

"Екипа Фенербахчеа је одлично реаговала на пораз од Жалгириса и забележила важну победу у недељу у дербију турског шампионата против Тофаша. Изванредан тим који предводи Жељко Обрадовић, човек за кога имам изузетно поштовање и велики тренер, најуспешнији у историји Евролиге. Уз Олимпијакос и ЦСКА наш наредни противник је највећи кандидат за освајање титуле. И поред тога што често истичемо да играмо без оптерећења у Евролиги, идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу" рекао је лимпијевић за клупски сајт.

Према његовим речима, утакмица у Истанбулу биће још један корак у одрастању и сазревању тима, овога пута у најскупљој кошаркашкој школи у Евролиги.

"Изузетно физички доминантан тим, уз огроман индивидуални квалитет и јако им је тешко парирати. Ми желимо да дамо све од себе, да на крају немамо шта себи да замеримо. Сви су здрави, успели смо да расподелимо и свима минутажу у важној утакмици са Морнаром, осим Џејмсу Фелдину, а највећи проблем, као и свим другим екипама је умор од путовања у оваквом ритму" рекао је тренер црвено-белих.

Утакмица између Фенербахчеа и Црвене звезде игра се у уторак од 18.45 сати.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести