Дабл-дабл Јокића у победи Денвера над Минесотом, Клиперси надиграли Финикс

ДЕНВЕР: Кошаркаши Денвера победили су ноћас на свом терену екипу Минесоте резултатом 109:80 у првом мечу првог кола плеј-офа Западне конференције НБА лиге.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Денвер је водио од самог почетка меча, а дуел је практично преломљен у трећој четвртини, пошто су Нагетси стекли 29 поена предности (87:58). Денвер је потом одржавао високу предност и заслужено је стигао до првог тријумфа у серији, која се игра на четири победе.

Најефикаснији у победничком тиму био је Џамал Мареј са 24 поена, а Мајк Портер је постигао 18. Српски кошаркаш Никола Јокић је на терену провео 28 минута, а за то време имао је учинак од 13 поена, 14 скокова и шест асистенција. Код гостију, најбољи је био Ентони Едвардс са 18 поена. Наредни меч игра се за три дана у Денверу.

 Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса победили су у гостима екипу Финикса 115:110 у првом мечу првог кола плеј-офа Запада. Најефикаснији у редовима Клиперса био је Кавај Ленард са 38 поена. Код домаћих, најбољи је био Кевин Дурент са 27 поена, док је Девин Букер додао 26. Наредни меч биће одигран за два дана у Финиксу.

Кошаркаши Мајамија савладали су у гостима Милвоки 130:117 у првом дуелу првог кола плеј-офа Истока. Најефикаснији у победничком тиму био је Џими Батлер са 35 поена и 11 асистенција, док је Бем Адебајо додао 22. Мајами је на овом мечу остао без Тајлера Хироа, који је поломио шаку десне руке.

У домаћем тиму најбољи је био Крис Мидлтон са 33 поена, док је Боби Портис убацио 21. Најбољи кошаркаш Милвокија Јанис Адетокумбо повредио је леђа крајем прве четвртине. Према првим извјештајима, Грк би могао да пропусти други меч, који ће бити одигран за три дана у Милвокију.

ЛА Лејкерси су синоћ стигли до брејка пошто су гостима победили Мемфис 128:112 у првом мечу првог кола плеј-офа Запада. Наредни меч биће одигран за три дана у Мемфису.

               

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести