Гаћеша и Митровић одвели црвено-беле у Ниш

Кошаркаши Војводине други пут у историји пласирали су се на завршни турнир Купа Радивоја Кораћа, пошто су у незвесној утакмици били бољи од лесковачког Здравља.
kosarka
Фото: pixabay.com

Најзаслужнији за победу био је тандем Гаћеша-Митровић, који је комбиновано постигао 48 поена.

Информација да ће црвено-бели имају помоћ Душана Беслаћа умногоме је помогла екипи Исаков-Ковачевића, која је боље отворила дуел и после поена свог најбољег играча повела 9:4. Консолидовали су се домаћи потом, највише захваљујући офанзивном скоку, да би се од средине прве четвртине играло равноправно, кош за кош. Друга деоница отворена је тројком Душана, да би, пре свега Гаћеша и Митровић узвратили истом мером. Двојац Новосађана наставио је да мучи одбрану Лесковчана, а када им се прикључио и Јововић, Војводина је повела 39:33. Екипа Здравља успела је да постигне још два поена до одласка на велики одмор, па је разлика од четири поена гарантовала неизвестан наставак сусрета.

Партију из првог полувремена Митровић и Гаћеша пренели су и у трећи квартал. Први је серијом поена довео Новосађане до прве двоцифрене предности, након чега је Гаћеша погодио кош уз фаул, а онда и био прецизан са дистанце за максималних плус 15. Ипак, домаћи се нису предавали. Одговорност је преузео Блеквел и смањио на минус осам пред последњих 10 минута.

Неке изгубљене лопте гостију за последицу су имале повратак Лесковчана, који су поравнали пет минута пре краја. Када је било најпотребније, поново се указао Митровић и са нове две тројке одвео Војводину на плус седам, што се испоставило као кључно за велики успех Новосађана.

ЗдрављеВојводина 82:84 (18:18, 17:21, 22:26, 25:19)

ЛЕСКОВАЦ: СРЦ „Дубочица”, гледалаца: 1.100, судије: Илић (Ниш), Марковић (Чачак), Здравковић (Ниш).

ЗДРАВЉЕ: Диванте 16, Стојковић 2, Гавриловић, Дуан 11, Радивојевић 5, Стајић, Шкундрић 5, Јовановић 7,

Јовић 14, Петров, Стојановић 2, Блеквел 20.

ВОЈВОДИНА: Бањац 8, Беслаћ 7, Недељков 6, Љубичић 7, Гаћеша 27, Заграђанин, Шајин, Митровић 21 (тројке 6/9), Чампара, Станојевић, Јововић 8.

В. М. П.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести