Клинци скидали Булутове цаке

Најбољи светски баскеташ Душан Домовић Булут, данас је на новосадском Телепу одржао јавни тренинг.
Bulut Dusan/S. Susnjevic
Фото: С. Шушњевић/Душан Домовић Булут и млади баскеташи на тренингу

Дечаци које воле улични баскет „три на три“ су, на Булут корт терену у Улици Ћирила и Методија, искористили прилику да играју баскет са својим идолом, да виде неке од вежби, као и да попричају са Булутом о томе како изгледа баксеташки живот и начин размишљања Новосађанина који је досегао светске висине у овом све популарнијем спорту.

- Одрадили смо отворени тренинг с намером да кроз неке сегменте покажемо како ће изгледати камп који ће се одржати од 2. до 9. јула у малим групама и с доста индивидуалних вежби. Методе тренинга су идентичне онима које практикујем ја лично, као и мој тим Нови Сад Ал Вахда. Овде има талентоване деце и драго ми је да сам у прилици да неког од њих охрабрим и погурам ка успеху – рекао је Душан Домовић Булут.

Фото: Bulut Dusan/S. Susnjevic

Шеснаестогодишњи Урош Паравина из Новог Сада готово свакодневно игра баскет са својим пријатељима на Телепу, а јуче је имао прилику да одради прави тренинг.

- Кад год смо у прилици, моја два другара и ја позовемо друштво из основне и средње школе и играмо баскет „три на три“. Ово је занимљиво искуство, силно сам желео да видим шта Булут и његова екипа раде на тренинзима. Увек има шта да се научи када посматраш друге или играш против оних који су бољи од тебе – објаснио је Урош.

Његов пријатељ и вршњак Слободан Башић, поред баскеташких, цени и друге особине најбољег светског басклеташа.

- Булут ми је идол што се тиче баксета. Поред тога што је сјајан играч, ценим и његов карактер и понашање на терену и ван њега, као целокупну линчост. Од њега има шта да се види и научи – сматра Слободан.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести