Кошаркаши Црвене звезде победили Борац у Чачку у 25. колу АБА лиге

ЧАЧАК: Кошаркаши Црвене звезде победили су у Чачку екипу Борца резултатом 87:82 (19:17, 23:17, 22:16, 23:32) у мечу 25. кола регионалне АБА лиге.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Факундо Кампацо са 22 поена, док су Лука Митровић и Филип Петрушев убацили по 14. Код домаћих, најбољи је био Хантер Хејл са 28 поена.

Црвена звезда је водила у већем делу утакмице, а гости су у финишу треће четвртине имали и 16 поена предности (64:48). Међутим, Борац је заиграо ангажованије у последњој четвртини, а домаћи кошаркаши су на 13 секунди пре краја пришли на 82:85. Црвена звезда је у пенал завршници успела да сачува предност и да заслужено дође до победе.

"Црвено-бели" су други на табели АБА лиге са 20 победа и три пораза уз два меча мање. Борац је у доњем делу табеле са шест тријумфа и 19 пораза.


Ивановић: Мало смо закомпликовали, али смо на крају заслужено победили

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је вечерас да су "црвено-бели" заслужено победили.

Мислим да је била добра утакмица, да је Борац показао изузетан квалитет. И ја бих искрено волео да остану у лиги, јер против нас су вечерас показали да заслужују да играју АБА лигу. Играли смо три четвртине добро, а онда смо једноставно стали да играмо и да трчимо, нисмо зауставили транзицију Борца. Мало смо закомпликовали ствар, али на крају заслужена победа, рекао је Ивановић по завршетку меча у Чачку.


Црвена звезда ће у последњем колу у понедељак, 17. априла на свом терену дочекати Сплит, док ће Борац два дана раније у Подгорици играти са екипом Будућности.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести