АБА лига: Кошаркаши Црвене звезде бољи од Меге

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде савладали су Мегу у 24. колу АБА лиге и остали у трци за прво место на крају лигашког дела такмичења.
z
Фото: Fakundo Kampaco podelio 11 asistencija/ABA liga (D. Stjepanović)

Црвено-бели су прве три деонице рутински решили у своју корист, да би у последњих 10 минута само одржали високо стечено вођство и уписали нови тријумф.

Серијом 11:2 на почетку сусрета, Звезда је наговестила да се ривал неће лепо провести на домаћем паркету и да ће тешко доћи до изненађења против фаворизованог ривала. Посебно се у том налету истакао Добрић, који је везао две тројке и сва је прилика да је изашао из променљиве форме, пошто у последње време игра све боље и једна је од главних нападачких опција клуба са Малог Калемегдана. Већ после непуних осам минута на крилима продуктивне игре у нападу, али и веома добре дефанзиве, Звезда је повела 11 разлике после коша Лазаревића и увела утакмицу у жељени ритам.

Уследио је период у којем је Мега озбиљно запретила. Почетком другог квартала после тројке Церовине пришла је на само минус три, а после тројке Ђуришића недуго затим и на минус два. Међутим, тек тада је уследило право лице црвено-белих. Муњевитом серијом и кошаркашким блицкригом повратили су двоцифрени суфицит, а пред крај полувремена после поготка са дистанце Добрића дошли и до максималних плус 18.

Врло тешко проналазили су домаћи пут до коша супарника. Звездина одбрана није попуштала, па је пред крај трећег дела игре тројком Кампаца закључен период сјајне игре Ивановићеве екипе за плус 20. Премало времена остало је до краја да би Мега дошла у ситуацију да се тргне и закомпликује сусрет.

Тако се бар чинило када је на семафору било 80:59, седам и по минута пре краја дуела. Упркос томе, Бараћев тим се није предавао већ је успео да серијом 13:0 значајно смањи заостатак, убрзо и приђе на минус шест. То ипак није било довољно низашта више од часног пораза. Добрић је тројком погодио за плус девет у завршници и ту је био крај свих надања Меге.

В. М. П.

Ивановић: Одбили смо налет ривала и заслужено славили

Тренер кошаркаша Црвене звезде изјавио је након утакмице са Мегом да је његова екипа заслужено славила у Хали спортова.

Кошаркаши Црвене звезде победили су данас на гостовању екипу Меге 87:78 (25:19, 26:17, 21:17, 15:25) у утакмици 24. кола АБА регионалне лиге.

„Не рачунајући последњу деоницу одиграли смо добру утакмицу. Контролисали смо дешавања на паркету, играли добро у обрани, стизали су поени из транзиције, имали смо двоцифрену предност. Поједини играчи нису искористили прилику коју су добили у завршном кварталу, Мега је припретила, одбили смо налет ривала и заслужено славили", истакао је Ивановић.

Мега – Црвена звезда 78:87 (19:25, 17:26, 17:21, 25:15).

БЕОГРАД: Хала „Ранко Жеравица“, гледалаца: 2.500, судије: Кољеншић, Радојковић, Терлевић.

МЕГА: Пауновић, Бранковић 10, Рудан 15 (8ск), Казалон 14, Ђуришић 16, Ковачевић, Церовина 10, Рори 11, Грбовић 2, Терзић, Мушикић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд 2, Вилдоза 4, Лазаревић 5, Кампацо 15 (11ас), Митровић 2, Мартин 16, Добрић 23, Ивановић, Илић 2, Марковић, Кузмић 6, Петрушев 12.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести