Кошаркаши Партизана савладали Ефес у Евролиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана прекинули су негативан низ у Евролиги, победом над актуелним шампионом Европе Ефесом, у 14. колу елитног такмичења.
1
Фото: КК Партизан

Сусрет је преломио сјајни Нанели тројком, да би велику победу потврдио Пантер са линије слободних бацања.

Нису навијачи црно-белих одустали од својих љубимаца ни после лошијег периода и управо та енергија са трибина носила је екипу Жељка Обрадовића у уводној деоници. Играо је Партизан одлично у одбрани, нису дозволили Мицићу и Клајбурну да се разиграју, док је поене за Ефес постизао углавном Бобуа. Имали су црно-бели и плус седам у првој четвртини, али је временом и турска екипа заиграла боље у дефанзиви и полако топила минус.

У другој четвртини долази до преокрета. Домаћи нису били расположени у нападу, ређали су се промашаји, што је шампион Европе казнио и преко Жижића преузимао контролу над утакмицом. Нису имали јасну идеју црно-бели у офанзиви, акције су биле предуге и често су се завршавале изгубљеном лоптом. Последица свега тога била је предност Ефеса од 37:28 пред одлазак на велики одмор.

Сјајно је Партизан потом одиграо у одбрани, био веома агресиван, али није то наплатио кроз напад – шут и даље није постојао. Међутим, неке судијске одлуке које су ишле наруку ривалу као да су дале додатног мотива црно-белима који су преокренули у завршници треће деонице и најавили неизвесну завршницу.

У ко зна већ којем чину драме ове сезоне, Партизан је коначно изашао као победник. Сјајни Нанели прво је неколико секунди пре краја убацио тројку за вођство, да би Пантер потврдио тријумф са „пенала“.

В. М. Петровић

Партизан – Ефес 82:79 (14:10, 14:27, 25:17, 29:25)

БЕОГРАД: „Штарк“ арена, гледалаца: 15.000, судије: Перез (Шпанија), Коромилас (Литванија), Пир (Француска).

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 4, Аврамовић, Пантер 18, Смаилагић 7, Папапетру 2, Егзум 18, Нанели 18, Лесор 13, Трифуновић 2, Анђушић, Мадар.

ЕФЕС: Бобуа 30, Брајант, Гази, Клајбурн 7, Тејлор, Арна, Плајс 2, Мицић 14, Ембај 4, Полонара, Жижић 20, Данстон 2.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести