Милутинов: Олимпијакос мој дом, знао сам да ћу да се вратим у Грчку

ПИРЕЈ: Нови кошаркаш Олимпијакоса српски репрезентативац Никола Милутинов изјавио је да је срећан што се вратио у грчки клуб.
Nikola Milutinov
Фото: Nikola Milutinov, foto: FIBA

Милутинов је потписао двогодишњи уговор са Олимпијакосом. Српски центар је од 2015. до 2020. играо за Олимпијакос, а претходне три сезоне је провео у московском ЦСКА

"Олимпијакос је мој дом. Нисам знао како ће се моја каријера развијати у ЦСКА и нисам знао како ћу се тамо снаћи, али сам знао да ћу се вратити у Грчку и Олимпијакос. Срећан сам што сам овде, много тога се променило за три године и тим је на већем нивоу него када сам отишао. Нисам ни прекидао контакт са људима из тима и старим саиграчима и срећан сам што је тим на овом нивоу. Олимпијакос је идеална дестинација за сваког играча у Европи", рекао је Милутинов за званични сајт клуба.

Српски репрезентативац је истакао да је Олимпијакос прошао кроз тежак период.

"Тренер Јоргос Барцокас је урадио фантастичан посао. Желим да пратим његов план и помогнем тиму колико могу. Никада не треба заборавити да је Олимпијакос остао без два највећа играча Василиса Спанулиса и Јоргоса Принтезиса, који су завршили играчку каријеру. Транзиција није била глатка, вец́ и потпуно успешна", навео је Милутинов и додао да је поносан што је делио свлачионицу са ове две легенде Олимпијакоса.

"Желим да испуним све оно што тренер Барцокас буде планирао. Желим да помогнем тиму да оствари своје циљеве", истакао је Милутинов.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести