НБА: Денвер победио Лејкерсе уз још један трипл-дабл Јокића

ДЕНВЕР: Денвер Нагетси савладали су (132:126) Лос Анђелес Лејкерсе у првој утакмици финала западне конференције, а Никола Јокић је пружио још једну одличну партију.
Jutjub/FreeDawkins, printskrin
Фото: Jutjub/FreeDawkins, printskrin

Јокић је остварио трипл-дабл од 34 поена, 21 скока и 14 асистенција са шутем 12/17 из игре.

Њега је са 31 поеном пратио Џамал Мареј, док је 21 поен забележио Колдвел-Поуп.

Код Лејкерса, Ентони Дејвис је убацио 40 поена и ухватио 10 скокова, док је Леброн Џејмс имао 26 поена, 12 скокова и девет аситенција.

Други меч ова два тима на програму је у ноћи између четвртка и петка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Мелоун: Јокић је био сјајан

Тренер кошаркаша Денвера Мајк Мелоун похвалио је целу екипу после победе над Лоса Анђелес Лејкерсима 132:126 у првом мечу финалне серије Западне конференције, а посебно је апострофирао феноменалну партију Николе Јокића.

Српски центар је утакмицу завршио са 34 поена, 21 скоком и 14 асистенција.

"Погодили смо неке шутеве, Џамал Мареј, Јокић, Мајкл Портер... Убацили су шутеве који су нам били неопходни. Никола је био сјајан, агресиван у вођењу лопте, закуцавао у транзицији. Причали смо и раније, агресиван Јокић је веома ефективан. Одрадио је паклен посао, али морам да честитам и Џамалу, који је пред меч био под знаком питања, борио се са болешћу", рекао је тренер Нагетса после утакмице на конференцији за медије.

Мелоун је затим наставио да хвали изабранике.

"Рекао сам момцима да можемо да будемо задовољни победом, одбранили смо домаћи терен и у овом тренутку сезоне је тешко тријумфовати, али наша одбрана мора да буде проклето боља. Шутирали су 66 одсто у другом полувремену, постизали лаке поене. Не желимо да се претворимо у тим који ће да се труди да постигне поен више, истраје дуже. Много је ствари на које морамо да обратимо пажњу, да их радимо боље, али 19 поена у транзицији, 17 скокова више и 29 асистенција на 11 изгубљених лопти, то су добре бројке", закључио је Мелоун.

Јокић: Невероватно је кад те пореде са Леброном Џејмсом

ДЕНВЕР: Српски центар Никола Јокић рекао је после феноменалне партије у победи његовог Денвера над Лос Анђелес Лејкерсима (132:126) да је невероватно што га поједини пореде са Леброном Џејмсом.

То је учинио Кентавијус Колдвел Поуп, који је бивши играч Лос Анђелес Лејкерса и саиграч Џејмса, па је новинаре занимало како га пореди са садашњим саиграчем Јокићем.

"Једина разлика између Леброна и Јокића је што Џејмс може више да скочи", рекао је Колдвел Поуп.

Новинари су на конференцији за медије питали Јокића да прокоментарише изјаву саиграча.

"Увређен сам. Шалим се. Кад те пореде са једним од најбољих, ако не и најбољим свих времена, то је невероватно. Не знам колико смо слични, можда у глобалу ако то некоме нешто значи, али на утакмицу утичемо на различите начине и мислим да је он невероватан играч", рекао је Србин који је  утакмицу против Лејкерса завршио са 34 поена, 21 скоком и 14 асистенција.

Друга утакмица финалне серије Западне конференције играће се у ноћи између четвртка и петка, а домаћин ће поново бити Денвер, после чега се серија сели у Лос Анђелес. Пласман у финале НБА лиге оствариће клуб који први стигне до четири победе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести