ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ВОШЕ У УЖИЦУ Корак ближи титули

Задатак испуњен. Кошаркашки Војводине савладали су Слободу у Ужицу са 81:74, у 24. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС), чиме су прекинули низ ривала од шест узастопних тријумфа и уједно се учврстили на лидерској позицији домаћег шампионата.
КК Војводина
Фото: КК Војводина

На тај начин приближили су се самом трону, и даље зависе само од себе и, како ствари стоје, шест победа до краја првенства дели их од освајања такмичења.

Бек црвено-белих Петар Ракићевић био је један од најефикаснијих и са 14 поена допринео слављу свог тима.

– Увек је тешко играти у овој хали пред оволиком публиком, тако да смо и овог пута имали тешку утакмицу. Упркос свему, успели смо да контролишемо ритам меча, имали смо у неким тренуцима успоне и падове, али то нам није пореметило темпо игре. Надскакали смо их у оба правца, имали смо много поена из контранапада, мало смо их успорили и мислим да смо заслужено победилии – алудирао је Ракићевић на 46 скокова, наспрам 26 ривала.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић био је задовољан партијом.

– Важна победа против веома доброг противника. Зауставили смо њихову транзицију, и успоставили рано контролу скока што је било веома важно за ток меча и контролу ритма. Честитке играчима и хвала нашим навијачима за подршку. У четвртак играмо против Радничког код куће, било би лепо да подршка поново буде ту и да направимо још један корак сви заједно ка титули у КЛС-у – навео је стратег Новосађана.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести