ПОСЛЕ СПЕКТАКЛА НА СПЕНСУ Кошарка се враћа у Нови Сад

Утисци се још нису слегли.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Све очи ко­шар­ка­шког ре­ги­о­на би­ле су упр­те у су­срет осмог ко­ла АБА 2 ли­ге, у ко­јем је Вој­во­ди­на, иако но­ми­нал­но гост, до­че­ка­ла Спар­так у осмом ко­лу и са 79:71 до­шла до ве­ли­ке по­бе­де, ве­о­ма зна­чај­не у бор­би за сам врх так­ми­че­ња. На­чин на ко­ји су Но­во­са­ђа­ни из­во­је­ва­ли три­јумф, још је им­пре­сив­ни­ји – сре­ди­ном дру­ге де­о­ни­це чи­ни­ло се да ко­ла кре­ћу низ­бр­до по­сле ми­нус 18, али ни из­у­зет­но ин­спи­ри­са­ни ри­вал ни­је мо­гао ни­шта про­тив на­ле­та и пра­ве де­фан­зив­не по­е­зи­је еки­пе Ми­ло­ша Иса­ков-Ко­ва­че­ви­ћа ко­ја је усле­ди­ла.

– Од 17. ми­ну­та, ула­ском Бо­шка Бум­би­ћа, ски­ну­ли смо „ру­ка­ви­це“, по­ди­гли гард и кре­ну­ли из све сна­ге – на­вео је пер­спек­тив­ни стра­тег.  – Ни­смо се по­ву­кли ни ми­ли­ме­тар пред ри­ва­лом. Не бих пу­но о ста­ти­стич­ким по­да­ци­ма, ак­це­нат је по­треб­но ста­ви­ти на то да је гру­па мо­ма­ка у цр­ве­ним дре­со­ви­ма би­ла спрем­на да за сво­ју Вој­во­ди­ну да све што има у том тре­нут­ку, не би ли об­ра­до­ва­ла на­ви­ја­че. То је је­ди­ни на­чин и је­ди­ни пут ка не­че­му ве­ли­ком. Та­ко на­ста­ју и оп­ста­ју гру­пе љу­ди ко­је су спрем­не на ве­ли­ке ства­ри. Хва­ла пу­бли­ци на пу­ном Спен­су, ви­ди­мо се опет у че­твр­так – ре­као је Иса­ков-Ко­ва­че­вић.

Бум­бић је био пра­ви „џо­кер“, на ко­јег си­гур­но та­бор Су­бо­ти­ча­на ни­је ра­чу­нао. За са­мо де­вет ми­ну­та на пар­ке­ту дао је не­мер­љив до­при­нос – Вој­во­ди­на је са њим има­ла чак „плус 13“ у том пе­ри­о­ду. Иако без по­е­на, бек цр­ве­но-бе­лих, ко­ји је до ју­че играо у Дру­гој ли­ги, украо је три лоп­те, чи­ме је по­ста­вио де­фан­зив­ни тон, што су Но­во­са­ђа­ни по­сле са­мо пра­ти­ли.

На стра­ну ста­ти­стич­ки па­ра­ме­три, ре­чи­ма стра­те­га Вој­во­ди­не. На стра­ну ре­зул­тат и де­ша­ва­ња на пар­ке­ту. Ко­шар­ка­шки ам­би­јент ко­ји су упот­пу­ни­ле ле­ген­де по­ред пар­ке­та по­пут Жар­ка Па­спа­ља, Алек­сан­дра Пе­тро­ви­ћа, Ве­ли­ми­ра Га­ши­ћа, чу­ве­ног су­ди­је Ко­ста­са Ри­га­са, бив­ших ко­шар­ка­ша Мар­ка Си­мо­но­ви­ћа, Мар­ка Ке­ше­ља и Ми­лен­ка Те­пи­ћа, све уз пу­ну ма­лу са­лу Спен­са, по­слао је по­ру­ку ре­ги­о­ну да је Вој­во­ди­на на пу­ту да је при­гр­ли у елит­но окри­ље.

До то­га је и да­ље дуг пут, али је Вој­во­ди­на из утак­ми­це у утак­ми­цу све бли­жа то­ме. Ко­шар­ка се по­ла­ко вра­ћа у Но­ви Сад. При­ли­ку да до­дат­но уте­ме­ље ту тврд­њу, но­во­сад­ски тим има­ће већ у четвртак од 18 ча­со­ва про­тив Шен­чу­ра, у ма­лој са­ли Спен­са, уз сло­бо­дан улаз.

Вук-Ми­лош Пе­тро­вић

Ре­бра­ча: Бо­љи сце­на­рио не би­смо мо­гли да на­пи­ше­мо
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Пред­сед­ник Ко­шар­ка­шког клу­ба Вој­во­ди­на Жељ­ко Ре­бра­ча био је за­до­во­љан по­сле по­бе­де цр­ве­но-бе­лих, у исто вре­ме све­стан да је још мно­го то­га по­треб­но за крај­њи циљ.

– Бо­љи сце­на­рио не би­смо мо­гли да на­пи­ше­мо. Не знам ка­да је по­след­њи пут ма­ла са­ла Спен­са би­ла пу­на. Но­ва енер­ги­ја око те­ре­на, по­зна­та ли­ца... Све то би­ло је пре­ле­по ви­де­ти. Кре­ну­ли смо у утак­ми­цу са до­зом гр­ча, што је нор­мал­но. Не­ки мом­ци пр­ви пут игра­ју у та­квој вр­сти спорт­ског при­ти­ска. Ка­ме­ре и пу­на са­ла, све то но­си те­жи­ну. Ути­сак је пре­леп и ле­по је кад уста­неш у сун­ча­ном Но­вом Са­ду, зна­ју­ћи да је Вој­во­ди­на по­бе­ди­ла у утак­ми­ци ко­ја је би­ла на АБА 1 ни­воу и из­у­зет­но за­ни­мљи­ва. По­хва­лио бих све љу­де у ор­га­ни­за­ци­ји АБА 2 ба­ло­на. Ви­ди се труд и по­све­ће­ност. Са­да тре­ба да по­твр­ди­мо све ово и да на­ста­ви­мо да ра­сте­мо као тим – ре­као је Ре­бра­ча за „Днев­ник“.

Га­шић: По­бе­да ко­шар­ке
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Бив­ши тре­нер Вој­во­ди­не Ср­би­ја­гас и је­дан од нај­бо­љих струч­ња­ка за рад са мла­ди­ма, Ве­ли­мир Га­шић, до­та­као се ам­би­јен­та у ма­лој са­ли Спен­са, о че­му је мо­гао да све­до­чи ди­рект­но по­ред пар­ке­та.

– Еви­дент­но је да се по­зи­тив­не ства­ри де­ша­ва­ју, ка­да је у пи­та­њу но­во­сад­ска ко­шар­ка. Са­ма чи­ње­ни­ца да су се љу­ди уже­ле­ли ко­шар­ка­шких до­га­ђа­ња нај­бо­ље илу­стру­је ни­во по­се­ће­но­сти у ма­лој дво­ра­ни. Ком­плет­на ор­га­ни­за­ци­ја тур­ни­ра са­свим за­слу­же­но је при­па­ла Но­вом Са­ду. Ово је по­бе­да ко­шар­ке и ин­ди­ка­тор да љу­ди ко­ји во­де клуб ра­де до­бре ства­ри. Ни­шта не­ће ла­ко да до­ђе. Био бих ја­ко сре­ћан, ка­да би се Вој­во­ди­на пла­си­ра­ла у АБА 1 ли­гу – ре­као је Га­шић за наш лист.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести