ШАМПИОН СЕ НЕ МЕЊА Црвена звезда одбранила трофеј у Купу Радивоја Кораћа

Бољом игром у већем делу утакмице, кошаркаши Црвене звезде надиграли су Партизан и одбранили титулу шампиона Купа Радивоја Кораћа.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

И једнима и другима је овај дуел био веома значајан, првенствено због нешто лошијег дела сезоне, у којој нису испунили зацртана очекивања. Сусрет су боље почели црно-бели, који су у уводним минутима имали јасну намеру да оптерете ривала нападима преко ниског поста, а у већини случајева „мета“ је био Немања Недовић, којем је офанзива много јача страна. Тако се екипа Жељка Обрадовића сигурно увела у окршај, док Црвена звезда није била исте среће. Кевин Пантер био је веома расположен и из минута у минут све више штетио одбрани бившег клупа, како далекометним шутевима, тако и погоцима са полудистанце. Било је то и тешких позиција, али и оних отворених, што је било последица нерезонских удвајања Френка Каминског. Центар Партизана проналазио је одлична решења, било да су у питању поени из рекета, било да је то пас из „шорт рол“ ситуација.

Интересантно је то како је Камински од готово прежаљеног, постао један од главних нападачких опција у арсеналу Обрадовића, што је трофејни стратег обилато користио. Тако је Партизан дошао до двоцифрене предности, да би Црвена звезда узвратила преко Милоша Теодосића и захваљујући његовој организацији игре преокренула резултат. Међутим, задовољнији пред одлазак на велики одмор био је црно-бели тим, пошто је водио 44:43.

Налет тима Јоаниса Сферопулоса није се ту зауставио. Одлично је Црвена звезда почела да чита одбрану Партизана, па мис-меч ситуације више нису биле предност Обрадовићевог састава. Наставили су црвено-бели и да погађају на другој страни паркета, па су последњих 10 минута чекали са плус пет.

Испоставило се да је то било довољно за коначни тријумф. Упркос томе што је Пантер имао неколико шанси да закомпликује дуел, промашио је шутеве, изгубио лопту, што је на крају било пресудно.

В. М. П.

НИШ: Хала "Чаир", гледалаца: 5.000, судије: Јевтовић, Ћалић, Милојевић.

Црвена звезда - Партизан 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Теодосић 16, Ханга 6, Давидовац 5, Митровић 8, Лазић 8, Боломбој 14, Илић, Недовић 9, Гиедраитис 17, Костић, Дос Сантос 2. 

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 24, Аврамовић 9, Копривица 4, Пантер 20 (9ск), Јарамаз, Нанели 10, Трифуновић, Анђушић, Доужер 6, Камински 6.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести