СИМОНОВИЋ ОБЈАСНИО Познато зашто је отишао из Звезде

Црногорски репрезентативац говорио о периоду у Београду.
Фото: ФИБА
Фото: Фото: ФИБА

Кошаркаш Бешикташа Марко Симоновић игра све боље, откако је почетком јануара отишао на позајмицу у турску екипу, након што је напустио матични клуб, Црвену звезду, у којој није могао да пронађе праву форму у првих неколико месеци сезоне. У разговору за Basketball Sphere  дотакао се управо тих момената.

- Касније сам се прикључио припремама Црвене звезде због Светског првенства, пред сами почетак сезоне, тако да није било баш много времена за тренинг, али је утисак да сам се добро уклопио у систем код тренера Душка Ивановића. Кренуло је доста добро све. После четири утакмице у Евролиги, дошло је до промене на клупи, доживео сам повреду зглоба и био ван паркета две недеље. Када сам се вратио, нисам добио превелике минуте и тражио сам се кроз неке утакмице у АБА лиги. На крају није све ишло онако како сам хтео, након чега је уследио позив Бешикташа - рекао је Симоновић.

Уз црвено-бели дрес иде и посебан притисак.

- Сваки играч каже да није лако играти ни за Црвену звезду, ни за Партизан. Тада све има посебну тежину, пошто велики број навијача стоји иза тих клубова. Публика долази, стално нас бодри и на крају се осећа мало већи притисак, ако не играмо добро, јер када су навијачи ту, морамо да дамо максимум. Нисмо добро кренули, што се после и наставило у Евролиги. Циљ који је био зацртан није остварен сада. Са друге стране, АБА лига је била важна од првог момента, што је речено првог дана. Ту све иде како треба. Било је пораза, али је Црвена звезда лидер на табели и утисак је да ће тако и остати до почетка плеј-офа - подвукао је Симоновић.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести