У НБА КОШАРКАШКОЈ ЛИГИ СРПСКИ ЦЕНТАР ПОНОВО НЕСТВАРАН: Савршени Јокићев трипл-дабл

Српски центар Никола Јокић одиграо је у НБА лиги нову, маестралну партију у победи Денвер Нагетса над Мемфис Гризлисима од 142:105.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/David Zalubowski)

Он је, за скоро 30 минута проведених на паркету, уписао трипл-дабл учинак с 26 поена, 14 скокова и 10 асистенција и то – без промашаја. Шутирао је најбољи играч Денвера 11-11 из игре (1-1 тројке) и погодио сва три слободна бацања, чиме је заокружио врхунско издање. И све то против Џерена Џексона Јуниора, прошлосезонског најбољег дефанзивца лиге. Када је Никола у МВП моду, обично и екипа тренера Мајка Мелоуна то испрати тријумфом, у шта ни овај пут није било сумње.


И Јовић запажен

Српски кошаркаш Никола Јовић одиграо је одличну утакмицу против Голден Стејта у дресу Мајами Хита. Јовић је, за нешто мање од 20 минута на паркету, погодио четири од пет шутева из игре и сусрет завршио с 11 поена, чиме је допринео да његов састав тријумфује с 114:102, на захтевном гостовању. Била је то једна од Николиних најбољих партија у сезони и добар наговештај и ињекција самопоуздања за наредни период.

- Недостајало нам је неколико важних играча и ми млађи смо морали да се истакнемо. Прилика се указала, осетио сам да тренер верује у мене, као и саиграчи. И то је то. Најважније је да смо победили, онда и ја осећам да сам обавио посао. Желим да играм, знам да је ово процес учења, морам да верујем том путу, тренерима и свима у организацији- изјавио је Јовић за НБА ТВ.


Денвер Нагетси су отпор ривала сломили у другој и трећој четвртини. У другом делу игре пружили су дефанзивно врло добру представу, у наставку су и офанзивно нанели штету гостујућем тиму с 41 поеном. Тако су стекли скоро 40 поена предности у завршници и једина дилема била је којом ће се тачно разликом дуел завршити.

Најефикаснији код победника, поред Јокића, био је Џамал Мареј са 23 поена и девет асистенција, а Пејтон Вотсон је додао 20 поена. Госте је предводио Дезмонд Бејн с 23 поена.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести