Звезда вечерас (20.30) у Евролиги гостује код Арманија

БЕОГРАД: Убитачан ритам не даје много времена кошаркашима Црвене звезде да се опораве од пораза од Виртуса.
z
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Већ вечерас у 20.30 часова играју против Арманија, у оквиру 23. кола Евролиге. Оно што би црвено-бели требало да поправе у односу на сусрет у Болоњи јесте дефанзива, пре свега. Дозволили су ривалу чак 28 асистенција, а прва четвртина у којој су примили чак 30 поена била је кључна за неуспех. У Милану Београђани морају да буду на нивоу у том сегменту, пошто је Армани у добром расположењу, јер је у прошлом колу савладао Басконију.

Да његова екипа није била квалитетна против Виртуса, свестан је и тренер Звезде Душко Ивановић.

– Нисмо играли добро, почели смо доста лоше. Није било агресивности на ниском посту, много изгубљених лопти, лоша игра... Жао ми је наших навијача који су дошли овамо, ово они нису заслужили. Рекао сам већ, играли смо веома лошу одбрану, почели смо “меко”, а ни у једној утакмици у Евролиги не можете играти меко. Били смо стално у заостатку и било је тешко играти тако – рекао је искусни стратег.

Центар црвено-белих Далибор Илић навео је да упркос великој потрошњи због дуплог кола, то не сме да буде изговор пред дуел у Милану.

– Навикли смо на тешке услове и психички је тешко, али морамо да се скупимо и да се трудимо да до краја будемо фокусирани и сконцентрисани. Умор постоји, али то није оправдање. Сигурно нас против Арманија очекује идентинчна утакмица као против Виртуса, тако да морамо да се припремимо што боље и уђемо у меч на најбољи начин – поручио је Илић.

В. М. Петровић

Данас

Барселона – Бајерн (20.30)

Армани – Ц. звезда (20.30)

Валенсија – Макаби (20.30)

Сутра

Фенербахче – Алба (18.45)

Монако – Реал (19)

Жалгирис – Партизан (19)

Олимпијакос – Ефес (20)

Басконија – Панатинаикос (20.30)

АСВЕЛ – Виртус (21)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести