Јововић: Поверење и поштовање донели злато

БЕОГРАД: Техничар одбојкашке репрезентације Никола Јововић рекао је да су међусобно поверење и поштовање довели српски тим до европског трона и златне медаље.
n
Фото: EPA/EFE OLIVIER HOSLET

"Негде у четвртом сету, Урош Ковачевић нас је скупио и рекао: "Момци, то је то. Ми освајамо". У тим тренуцима нисмо били ни свесни, ево и сада сам се најежио. Ти утисци се још нису слегли, веома се лепо осећамо. Обрадовали смо нацију и наше ближње. Надам се да ово неће престати", рекао је Јововић Танјугу.

Он је истакао да је међусобно поверење између стручног штаба и играча од почетка припрема резултирало освајањенм најсјајнијег одличја.

"Све је почело од Бобе (Слободана Ковача прим.аут) и стручног штаба. Они су говорили: "Момци, нема везе, идемо, радимо, теренирамо. Ми смо Срби, ми ћемо победити све. Веровали су у наш рад у старту, ми у њихов. Међусобни рад, поштовање и поверење довели су до овог успеха. То је сигурно".

Јововић је истакао да му је меч против Украјине у четврфиналу био најтежи, тежи чак и од полуфинала.

"Ми смо првих пет утакмица на ЕП играли против 60 играча које не познајемо. Било је веома тешко и незгодно играти дан за даном на таквом такмичењу. Много противника... Против Француске нисмо имали шта да изгубимо. Доказали смо класу и финале је било некако шлаг на торту", закључио је Јововић. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести