Одбојкаши Бојводине НС семе освојили Суперкуп

Обојкаши Војводине НС семе победеници су Супрекупа Србије за 2020. годину.
odbojkasi vojvodine FF__6888
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Важили су одбојкаши Војводине НС семе за фаворита у Суперкупу против Партизана и ту улогу су оправдали савладавши ривала из Београда за први пехар у сезони. Новосађани су у малој сали Спенса одбранили трофеј и направили су корак ка остварењу зацртаних циљева, а то је поново освајање све три домаће круне.

Витрине великана из Српске Атине обогаћене су трећим пехаром Суперкупа и иако је првенство већ у току, ипак се може рећи да је ово одличан почетак сезоне црвено–белих. Морала је Воша да остави иза себе кикс у Краљеву и пораз од Рибнице у другом колу шампионата и према ономе што је приказала на терену против Партизана, у потпуности је успела у томе.

Фото: Блок Симића и Благојевића, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Нису калкулисали Новосађани и у дуел с Београђанима ушли су борбено. Диктирали су темпо, стекли су брзо седам поена предности и били су конкретнији у нападу. Гости су “додали гас” пред завршницу (21:19), али су заређали четири грешке којима су погурали Вошу до 1:0. Пао је домаћин у наставку, док су се црно-бели разиграли. Држали су све време конце у рукама и са 20:16 били су надомак изједначења. Нису се Новосађани предавали и “закували” су финиш другог сета. Били су у минусу само поен (24:23) али су грешком помогли Партизану да искористи другу сет лопту за 1:1.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

После велике борбе у трећем сету одлучивале су нијансе. Гости су водили на почетку, али је Воша преузела иницијативу. Грешили су ривали малтене пођеднако, црно-бели су држали корак и одмах се видело да ће победник ове деонице бити познат после неизвесне завршнице. Испоставило се да је Партизан ипак више грешио у најбитнијим тренуцима. Приближио се на 23:21, али је потом поклонио два поена домаћину који је поново повео - 2:1. Испоставило се да је губитак тог сета оставио трага на екипу Бојана Јанића, јер је Воша водила главну реч у четвртом сету. Парирали су гости на почетку, али су се Новосађани после “одлепили”, брзо су стигли до 19:13 и били су на путу ка тријумфу.

К. Бугарски

Фото: Капитену Војводине Стевану Симићу пехар је уручио Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семе – Партизан 3:1 (25:19, 23:25, 25:22, 25:17)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, без присуства публике, судије: Рогић, Радовановић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић 8, Ковачевић, Негић (либеро 1), Машуловић 7, Бошњак, Буша, Благојевић 18, Пришић, Тодоровић 1, Рудић, Перић 27.

ПАРТИЗАН: Арсеноски 4, Ђопут, Јовановић, Мариновић 21, Лекић 8, Копривица 9, Хузејровић, Јанковић, Сташевић (либеро 1), Младеновић (либеро 2), Петровић 5, Пепић 14, Томић.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести