Слободан Бошкан, нови потпредседник ОК Војводина: Млади играчи највеће богатство, потребно стрпљење

Као играч Одбојкашког клуба Војводина Слободан Бошкан освојио је осам титула првака државе, потом три у улози спортског директора и две као шеф стручног штаба црвено-белих.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Када прошле сезоне Новосађани нису успели да се домогну ни једног од три домаћа трофеја, олимпијски шампион из Сиднеја 2000. поступио је одговорно и напустио је клупу клуба у ком је поникао.

Пре почетка новог такмичарског циклуса, крајем септембра, успостављено је ново руководство у ОК Војводина, Ненад Новаковић је постао председник Управног одбора, а Бошкану је припала нова функција и постављен је на место потпредседника УО, заједно са Соњом Кружевић.

– За разлику од спортског директора и тренера, када си ангажован пуно радно време, сада имам више саветодавну улогу. Моје је да помогнем колико могу саветима и искуством. Бићу мање ангажован у клубу, али и даље, наравно, пратим све утакмице и дешавања – рекао је Слободан Бошкан о новој функцији, четвртој у ОК Војводина.

Њега је за место потпредседника предложио нови први човек клуба Ненад Новаковић.

– Лако смо се договорили. Њему је потребан неко ко може да га посаветује, а мени је драго што ћу наставити да радим са људима са којима сам радио дуго година – додао је Бошкан.

Према његовим речима управо то је и највећа снага Војводине.

– Оно што је јако важно за сваки посао јесте да се креира домаћинска средина у смислу односа међу људима, али наравно врло пословна и захтевна када су резултати у питању. Војводина то негује већ годинама и само је наставила у том смеру.


Воши није лако да буде стрпљива

Слободан Бошкан верује да ће се млади тим добро показати ове сезоне.

– Играчи се сви знају, али нису имали прилику да играју заједно. Верујем да им није лако да играју за први тим, али ће уз добар рад, њихову енергију и младост све добро да се намести ове сезоне. Само треба бити стрпљив и дати им времена да се развију, а то је оно што Војводини није лако, јер је то клуб који је навикао на трофеје – рекао је нови потпредседник Управног одбора ОК Војводина.


За нову сезону црвено-бели су направили велики рез. Знатно су подмладили састав и то играчима из свог погона, а шанса је, као што је то пракса у редовима Новосађана, пружена тренеру из млађих категорија Марку Наранчићу, са помоћником Синишом Гавранчићем, који је и водио А тим с којим је освојио две титуле, а једне сезоне и сва три домаћа трофеја.

– Иако је шеф стручног штаба млад, има искусног првог тренера и квалификовани су за рад са екипом, а посао нас у Управном одбору је великим делом да се обезбеде средства, несметано функционисање клуба, али и да се одржи курс на ком је Војводина већ годинама. Ту мислим на играче из млађих категорија који су ушли у први тим и то је највеће богатство клуба – нагласио је Бошкан.  

Иако је већ стигао први успех једног од најмлађих тимова у Србији, освајање Суперкупа победом над Партизаном, рано је говорити о дометима Воше у новом руху.

– Ова сезона је за играче и тренера ново искуство и треба бити стрпљив – поручио је Слободан Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести