ТИЈАНА БОШКОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ поход одбојкашица НА ЕВРОПСКИ ТРОН

Ђовани Гвидети окупио је српске одбојкашице прошлог петка у Београду, а потом је комплетан тим у понедељак отпутовао на Пале где ће бити обављене базичне припреме.
s
Фото: Youtube printscreen/Šesti krug sporta

- Нама је овде заиста увек дивно, мени можда мало више него осталима јер сваки тренутак проведен у Републици Српској је за мене посебан - рекла је за тамошње медије Тијана Бошковић.

- Са тренинзима смо почеле пре пет дана, мало смо радиле у Београду, а ондо смо дошле на Пале. Овде нас чека десетак дана припрема. Знамо да ће бити напорно, интензивно, али спремне смо за то. Оно што је важно је да овде имамо све услове за припреме и да не размишљамо ни о чему другом. 

Србија ће још једном покушати да уједини титуле европског и светског шампиона.

- На преходним првенствима Европе смо остваривале заиста сјајне резултате, тако да не очекујемо ништа мање ни овог пута. Затим нас чекају квалификације за Олимпијске игре које су можда чак и најважније такмичење ове године, иако мислим да смо резултатима из претходних година заслужиле да остваримо директн пласман на олимпијски турнир. Биће напорно, имамо јаке противнике у групи, али полако ћемо се припремати за то. И Европско првенство ће нам послужити као добра припрема за то - додала је најбоља одбојкашица света.

Екипа Ђованија Гвидетија играће на Европском првенству у групи А у Генту, са Белгијом, Словенијом, Пољском, Украјином и Мађарском. „Плаве даме“ су пре две године у Београду освојиле сребро. Континентални шампионат почиње 15. августа.

Квалификације за Олимпијске игре су на програму од 16. до 24. септембра. Светске шампионке ће се такмичити у групи А са домаћином Кином, Доминиканском Републиком, Холандијом, Канадом, Чешком, Мексиком и Украјином.

(Блиц.рс)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести