ЗОРАН ГАЈИЋ Јапан нам традиционално прија

Први човек одбојкашке Србије Зоран Гајић посетио је одбојкаше Војводине НС семе на припремама у Врњачкој Бањи.
Zoran Gajic i Lazar Fundora/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Зоран Гајић у друштву Лазара Фундоре у Врњачкој Бањи

Познато је колико Гајићу значи, како воли да каже „његова Војводина“, клуб у којем је стекао тренерско име, а донедавно је био и председник клупске  Скупштине. Чест је гост у Новом Саду и редовно одржава стални контакт са представницима актуелног шампиона.

- Оно што Војводина сада ради јако личи на европску праксу. Сведоци смо јачања тог клуба из дана у дан и веома сам задовољан што постоји план и жеља да се српска одбојка подигне на виши ниво. Воша има све услове, управу која има стриктно зацртани курс по ком иде и сигуран сам да ће ускоро остварити све планове. Актуелни су шампиони, направили су прави посао с појачањима, али и задржавањем постојећег играчког кадра и заиста сам оптимиста када се прича о потенцијалном пласману у Лигу шампиона. На припремама репрезентације ове године имали су пуно својих играча и то је још један показатељ да добро раде – рекао је Гајић.

Колико сте задовољни учинком репрезентације у Лиги нација, која је била загревање за Светско првенство?

- Веома је важно што су обе наше репрезентације дошле до завршнице Лиге нација, так­мичења у ком је специфична формула. Требало је доста времена да се сви прилагоде на новитете и сам долазак на финални турнир је много важно за нас. Можда су могли више да ураде, али такмичење без тренинга је прича у којој не могу да се поставе реална очекивања. Добро је што је здравствени билтен солидан, више је било проблема код жена, али не волим такмичења у којима у недељу дана имаш три утакмице, а остала четири дана путујеш. Ускоро ће састанак на нивоу светске федерације, са селекторима и представницима Савеза, нас представља први потпредседник Иван Миљковић и сигурно ће се доћи до закључака како да се свима олакша будуће учешће у Лиги нација.

Оно што Војводина сада ради јако личи на европску праксу. Актуелни је шампион, направили су прави посао с појачањима, али и задржавањем постојећег играчког кадра, и заиста сам оптимиста када се прича о потенцијалном пласману у Лигу шампиона

Репрезентације се спремају за СП, да ли сте поборник приче да наше екипе морају да се нараде како би биле конкурентне?

- У обе конкуренције на светском нивоу постоји круг од десетак репрезентација где свака сваку може да победи и добро сте рекли, ко „крвавије“  наради и више уложи у припремном периоду имаће и  бољи резултат. Има доста сличних екипа, зависи пуно од здравља, али наши су сви добро. Услови на Палама у сјајни, трудимо се да и део припрема у Београду уредимо на најбољи начин, са добрим утакмицама и мислим да ће све бити спремно за Светско првенство.

Чини се да су очи спортске јавности више упрте у женску репрезентацију. Биле су сребрне на Олимпијади, сада је поново у екипи  Маја Огњеновић. Може ли се до злата у Јапану?

- Што се Маје тиче, она се мало одморила и зажелела одбојке и мислим да је то велики добитак за нашу репрезентацију. Традиционално нам Јапан прија, тамо смо бележили велике успехе, подршка људи је сјајна, много нас воле тамо, а пут до злата није немогућ. Имамо пријатеље у граду Хофуу који ће нас угостити све до 2020. године, тако да мислим да смо с те стране на добром путу – сматра  Гајић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести