ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА Удовичић: Промоција здравог живота

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић и потпредседник Олимпијског комитета Србије Жарко Зечевић најавили су "Европску недељу спорта" и позвали све грађане, из 12 градова, да буду део сјајне манифестације и физичком активности промовишу здрав живот.
 Promocija "Evropske nedelje sporta" Foto: Tanjug/video
Фото: Промоција "Европске недеље спорта" Фото: Танјуг/видео

Други пут заредом у Србији циљ акције, покренут од Европске комисије, је да се у наредној недељи подстакну грађани да вежбају у тренутку када се у насој земљи само 10 посто рекреативно бави спортом, гледајући оне преко 30 година.

"Данас показујемо да смо тим, који заједнички мора и жели да покрене свест код целокупане нације. Негативни су подаци и да бисмо их претворили у позитивне неопходно је да се поједначно пронађе воља и мотивација. Није тешко да се дан почне са физичком активношћу, ходањем, склековима или чучњевима", рекао је Удовичић на конференцији за новинаре у хотелу Хилтон.

Он је позвао све да буду део спортских догађаја широм Србије."Грађани Србије морају да раде на томе, да промовишу здраве стилове живота", рекао је Удовичић и поручио да се министарство омладине и спорта труди да се што више омогући бесплатно бављење спортом.

Потпредседник ОКС Жарко Зечевић истакао је велики значај предстојећег догађаја."Прошле године 13 милиона људи узело је учешће у Европи, док се ове очекује 15 милиона. Модеран развој и технологија негативно утичу и зато је важно да радимо на промоцији спорта и едукације. Имамо обевезу да дамо допринос како бисмо превазишли проблем", навео је он.

Амбасадори "Европске недеље спорта" су велики хуманитарци Наташа Ковачевић и Јован Симић, који су поручили да им је велика част што су део ове манифестације.Догађаји ће се, од понедељка, редом одржавати у Бору, Књажевцу, Аранђеловцу, Сомбору, Београду, Пироту, Зајечару, Новом Саду, Шапцу, Ваљеву, Пожаревцу, све до 3. октобра у Врањачкој бањи.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести