Удовичић: Желимо да Србија буде домаћин квалификација за ОИ

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је кошаркашицама освајање бронзе на Европском првенству, те констатовао да смо још једном показали да смо добри домаћини и у Зрењанину и у Нишу и данас у Београду. 
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

"Честитам девојкама на сјајној утакимици и на доминацији у четврфиналу и полуфиналу. Остаје велика жал што нисмо играли финале. Сви смо се изнервирали и емотивно испразнили на полуфиналу, али то је спорт. Сјајан резулатат. Девојке су показале нешто што одавно нисмо видели, једну пожртвованост и борбу за национални дрес. На томе им од срца честитам, како Савезу тако и целокупном стручном тиму", рекао је Удовичић Танјуг после меча.

Истакао је и да нема лепшег осећаја него освојити медаљу пред домаћим навијачима, те навео да је Србија већ почела разговоре са Међународном кошаркашком федерацијом (ФИБА) о томе да буде домаћин квалификационог турнира за одлазак на Олимпијске игре 2020.

"Желимо као што смо то урадили 2016. годиине пред Олимпијске игре и помогли нашим кошаркашима да се пласирају, на исти начин да се одужимо нашим девојкама и будемо мотив више и енергија више, да покушавамо сви заједно да се пласирамо на ОИ. То би за ову генерацију био наставак успешног низа, али огроман резултат који би појачао наш тим на ОИ", рекао је Удовичић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести