КАРАТИСТИ ХАЈДУКА НАЈУСПЕШНИЈИ НА ПОКРАЈИНСКОМ ПРВЕНСТВУ: У нову сезону на стари начин

Иако је реч о новој карате сезони, чланови Карате клуба „Хајдук“ из Куле настављају по старом: шампионски, доминантно, као што је било и претходних сезона.
1
Фото: Хајдучка чета на Покрајинском првенству, фото: Ђ. Бојанић

А да је тако сведоче бројке. На Првенству Војводине за кадете и јуниоре, које је одржано у Новом Бечеју Карате клуб „Хајдук“ је наступио са 19 појеединаца и 3 екипе и у клупску ризницу сместио седамнаест нових одличја ( све у борбама) па је логично да су били и најуспешнији клуб на такмичењу када су борбе у питању.

Од освојених седамнаест медаља пет су златне, пет сребрне, а седам бронзане. Златне медаље у појединачној конкуренцији освојили су кадеткиња Анастасија Гажо у категорији до 47 и кадет Никола Чордаш у категорији до 70 килограма, као и јуниорка Милана Корица у категорији до 66 и јуниор Растко Мијановић у категорији преко 76 килограма. Пету златну медаљу освојио је тим јуниорки „Хајдука“ у саставу Матеа Калмар, Милана Корица и Миа Двожак.

Сребрне медаље појединано освојили су „хајдуци“: кадеткиња Анђела Медаревић у категорији преко 61 килограм, јуниорка Миа Двожак у категорији до 59, те јуниори Михајло Крнајац у категорији до 61 и Марко Пуцар у категорији до 76 килограма, као и тим јуниора Хајдука у саставу: Растко Мијановић, Михајло и Милош Крнајац, Марко Пуцар и Глоријан Штрангар.

Бронзане медаље са Покрајинског првенства у ризницу Хајдука донели су: кадеткиње Милица Буквић и Исидора Пеквић, кадет Алекса Пуцар, јуниорка Матеа Калмар и јуниори Милош Крнајац и Глоријан Штрангар, као и тим кадеткиња Хајдука у саставу: Исидора Пеквић, Анђела Медаревић, Милица Буквић, Сара Сабо и Анастасија Гажо.

– У клубу смо презадовољни јер иако смо на такмичење отишли са високим очекивањима резултатима смо их  и надмашили. Оно што нас посебно радује, наравно уз освојене златне медаље је и чињеница да су све три наше екипе освојиле медаље што је доказ наше доминантне улоге како у мушкој тако и у женској конкуренцији. Имајући у виду да су сви наши појединци и екипе изборили пласман на Првенство Србије пред нама је сада задатак да одржимо висок ниво форме, ер и на државну смотру одлазимо са највишим амбицијама уз примарни циљ да покушамо да се домогнемо титула са све три екипе, као и да освојимо што више златних медаља у појединачној конкуренцији – рекао је тренер у KK „Хајдук“ Никола Гребер.

Текст и фото: Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести