Кукољ: Пуцам и на злато на СП; Тренер: Нисам изненађен

БЕОГРАД: Репрезентативац Србије у џудоу Александар Кукољ, после титуле првака Европе освојене претходног викенда у Варшави, најавио је поход и на златну медаљу на овогодишњем шампионату света у Будимпешти.
aleksandar kukolj
Фото: Epa (Leszek Szymanski)

Кукољ је на пријему код министра омладине и спорта Вање Удовичића у Палати Србија поручио да када је спреман на сваком такмичењу има највише амбиције, па чак и на Олимпијским играма.

На Европском првенству најављивао сам да пуцам на злато. Не постоји више такмичење на којем не јурим титулу када сам спреман. Ипак, џудо је непредвидив спорт, свака грешка може скупо да кошта и не обећавам злато, али пуцам на њега и обећавам велику борбу, рекао је Кукољ новинарима после пријема код министра Удовичића.

Како је нагласио, још му се нису слегли утисци након што је дошао до крова Европе у категорији до 90 килограма.

Осећај је феноменалан, мораће да прође још времена да се утисци слегну. После самог такмичења на постољу нисам имао велику емоцију јер сам био „угашен“ (умор прим. аут) и требало ми је мало да се вратим у нормалу, казао је Кукољ.

Његов успех је већи ако се има у виду да се више од годину дана бори са повредом и тек ће се у наредом периоду посветити рехабилитацији.

Није било лако такмичење. Гледао сам борбе касније и био убедљив, нисам се осећао угроженим... Веровао сам у себе и свој 18-годишњи рад бављења џудом, рекао је Кукољ, додавши да када је на турниру ради „пуним гасом“ упркос повреди.
Његов тренер Никола Милошевић казао је да је очекивао злато у Пољској.

Било је напето, али није нешто кроз шта нисмо прошли. Две године смо заједно, иза нас је много ствари и знам колико је спреман Александар да пружи. Овај резултат није изненађење, подсетио сам га на реченицу "Мили, нисмо дошли у Пољску по медаљу, већ по титулу". Исто тако не би се изненадило ни да дође до финала Светског првенства, закључио је Милошевић.

Удовичић је честитао Кукољу на великом успеху у Варшави и пожелео му много среће и на наредним такмичењима, посебно Олимпијским играма у Токију.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести