Младим Панчевцима ЗЛАТО У МИКСУ на Трофеју Београда у стрељаштву

Млади пар панчевачких стрелаца, Ива и Алекса Ракоњац, донео је Србији прву златну медаљу на 48. интернационалном првенству Београда у Хали 5 Беогадског сајма.
s
Фото: Финалисти микс ваздушном пушком, фото: ССС

Првог дана одржана су такмичења микс парова у оквиру Трофеја Београда. Панчевци су били најуспешнији тандем пушком. Меч за злато у надметању ваздушном пушком био је дуел српских тимова. У финале је са првог места у квалификацијама прошао тандем у коме су гађали наш искусни репрезентативац Миленко Себић и Емилија Поњавић, млада такмичарка из Себићевог родног града, Трстеника. Брат и сестра Ракоњац су на другом месту заостали два круга за комбинацијом Себић/Поњавић. Међутим, у мечу за злато, панчевачки јуниори су далеко боље почели. Повели су са 11:3 у поенима, али Себић и Поњавићева се нису предавали,  успели да смање разлику и корак по корак приближе се ривалима. Ипак, Ива и Алекса Ракоњац.су сачували предност и до злата дошли победом 17:11. Бронза је отишла у руке словеначког пара Ернест Еман Бабача (Трбовље)/Хана Стракушек (Триглав).

У такмичењу пиштољем нашу земљу је представљало пар младих парова, који нису дошли до борбе за медаље, а златосу освојили бугарски стрелци, који су словили за фаворите, Мирослава Минчева и Самуил Донков.

„Трофеј Београда“ се наставља у суботу надметањима у појединачним дициплинама. Старт је у 9 часова, квалификацијама, а финала су на програму у 13.30 (пушка, мушкарци), 15.30 (пушка, жене), 17.30 (пиштољ, жене) и 19.00 (пиштољ, мушкарци). У недељу је на програму „Велика нагарада Београда“.

Г. М.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести