НИШТА НОВО У АБУ ДАБИЈУ: Макс Ферштапену пол позиција пред сутрашњу последњу трку У ШАМПИОНАТУ ФОРМУЛЕ ЈЕДАН

Ништа ново ни у Абу Дабију, јер је троструки светски првак Макс Ферштапен доминирао и у последњим квалификацијама пред сутрашњу трку, којом се спушта завеса на овогодишњи шампионат.
s
Фото: Maks Ferštapen, foto: Tanjug (Ali Haider/Pool via AP)

Холанђанин је дошао до нове пол позиције и највећи је конкурент да сутра дође до нове победе (19. ове сезоне). Друго време у квалификацијама је забележио Шарл Леклер из Ферарија, а треће Оскар Пајстри из Мекларена.

Четврто време имао је Џорџ Расел (Мерцедес), пето Ландо Норис (Мекларен), шесто Јуки Цунода (Алфа Таури), седмо Фернандо Алонсо (Астон Мартин), осмо Нико Хулкенберг (Хас), док је тек девети Серхио Перез, којем је на крају квалификација понишетнео време, и десети је био Пјер Гасли (Алпина), којем је такође поништено време.

У првом делу квалификација изненађујуће је испао Карлос Сајнц из Ферарија. Уз њега су отпали и Кевин Магнусен (Хас), Валтери Ботас (Алфа Ромео), Гуању Џоу (Алфа Ромео) и Логан Сарџент (Вилијамс), који није забележио време, јер су му била поништена оба брза круга. У другом делу квалификација највеће изненађење је испадање Лусиа Хамилтона из Мерцедеса, а уз њега у трећи део нису прошли ни Естебан Окон (Алпина), Ленс Строл (Астон Мартин), Алекс Албон (Вилијамс) и Данијел Рикардо (Алфа Таури).

Ова трка ће се возити за престиж и рушење нових рекорда Макса Ферштапена, али и прилика да видимо хоће ли Ферари, Мерцедес и Мекларен успети да му помрсе конце. Шампионске наслове већ су одавно обезбедили Макс Ферштапен, троструки светски првак и његова екипа Ред бул. Холанђанин је сакупио 549 поена, друго место у генералном пласману држи његов клупски колега Серхио Перез (273), док је трећи седмоструки шампион Луис Хамилтон из Мерцедеса (232). Једина борба водиће се за другу позицију у конкуренцији конструктора. Мерцедес је до сада сакупио 392, а Ферари 388 бодова.

Велика награда Абу Дабија на програму је сутра од 14 часова по нашем времену.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести