Огњен Цвјетићанин обишао боксере Војводине

Један од најбољих боксерских клубова у држави БК Војводина из Новог Сада јуче је био домаћин делегацији коју је предводио члану Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, као и први човек Спортског савеза Града Новог Сада и секретарка градског Савеза за школски спорт Александра Марјанац.
Ј. Галић/Цвјетићанин са боксерима Војводине
Фото: Ј. Галић/Цвјетићанин са боксерима Војводине

- Великим радом, залагањем и ентузијазмом постали смо један од највећих клубова, слободно могу да кажем и на Балкану. Имамо шест репрезентативаца, што нема нико у држави, и на њих смо поносни. Наши такмичари чине стуб српске репрезентације, како у мушке, тако и женске. Овом приликом истакао бих омладинске репрезентативце, међу мушкарцима су Огњен Ђурђев и Сеиди Назиф, које чека ЕП у Будви, док су код девојака Драгана Јовановић и Жељана Амиyић. У кадетској је Сара Хорњак. Успели смо да спасемо клуб од стечаја, стали смо на здраве ноге и сада смо перјаница српског бокса - рекао је између осталог приликом посете члана ГВ Цветићанина БК Војводина председник Милан Козомара.

Градски министар био је одушевљен стањем у клубу, а по уласку у салу сетио се времена када је он као као кик-боксер проливао зној у њој.

- Мене као градског већника је дужност да бринем о свим клубовима преко Управе за спорт, али и да у директним разговорима на терену се упознам с којим изазовима се суочавају. У моје време, када сам ја тренирао, није могло да се догоди да вас посети неки градски функционер и да вас пита какви су услови, како се сналазите... Ми се трудимо да будемо што више у контакту са клубовима и да им олакшамо функционисање, јер самим тим дајете подршку руководиоцима клуба и такмичарима. Нови Сад са градоначелником Милошем Вучевићем озбиљно приступа спорту у граду, где посебну пажњу посвећујемо деци, не заборављајући сениоре и оне наше суграђане у зрелијем добу. Драго ми је што сам обишао боксерски клуб, посебно јер ја сам тренирао такође борилачки спорт - истакао је Огњен Цвјетићанин.

Он је боксерима рекао да тренирају прави спорт, који ће им омогућити да спознају себе, али схватиће колико је живот борба.

- Нови Сад има више од 800 спортских удружења, ове године смо помогли око њих 350, кроз редовне и посебне програме. Садашњи градски челници много више новца издвајају за спорт. Радује ме то што сам видео оволико деце у сали у БК Војводина, они су база и будућност сваког клуба. Занимљиво је то да сам видео много девојака које тренирају, што није било у моје време. Позвао бих још више дечака да се баве овим племенитим спортом и да не буду девојке доминантније - рекао је Цвјетићанин.

После БК Војводина, Цвјетићанин је обишао и yудо клубове Славију и Борац и Рвачки клуб Нови Сад.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести