РВАЧКОЈ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ ТРИ МЕДАЉЕ „Орлови“ успешни на турниру у Загребу

БЕОГРАД: Рвачка репрезентација Србије освојила је укупно три медаље на првом овосезонском Ранкинг турниру, који је одржан у Загребу, саопштио је данас РСС.
с
Фото: Рвачки савез Србије

Сребрну медаља освојила је Фани Нађ у женској конкуренцији, док су до бронзаног одличја стигли Георги Тибилов и Александар Комаров у мушкој конкуренцији. Од осталих наших такмичара Себастијан Нађ био је пети, Али Арсалан је заустављен у четвртфиналу, док су у првом колу поражени Лука Катић, Марио Вуковић, Борис Петрушић и Алекса Илић.

"Пех је доживео Михаил Каџаја, који је после убедљивог тријумфа у првом колу због повреде морао да заврши учешће на овом турниру, али према информацијама из табора нашег националног тима он ће уз терапије и прилагођен систем тренинга ускоро поново бити потпуно спреман", наводе из РСС.

"Веома сам задовољан учинком. Освојене су медаље у конкуренцији 700 рвача из 50 земаља. О значају ових резултата говори и податак да смо на овом турниру наступили без Виктора и Матеа Немеша, а никада раније ранкинг турнир није био са оволиким бројем учесника", сумирао је утиске из Загреба селектор рвачке репрезентације Србије Милорад Докманац.

"Изузетно висок ниво рвања су показали Комаров и Тибилов, али морам да нагласим да нико од бораца није био под притиском освајања одличја. Ово је била прва провера после изузетно напорних базичних припрема и основна жеља нам је била да сагледамо тренутну форму. Добри су били Али Арсалан и Себастијан Нађ, а Петрушић, Вуковић, Катић и Илић су веома млади за овакву конкуренцију. Још немају довољно искуства, али њихово време тек долази", закључио је Докманац. Српски рвачи директно из Загреба путују у Пореч, где ће у наредних 12 дана наставити припреме за Европско првенство, које 12. фебруара почиње у Букурешту.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести