СП У АТЛЕТИЦИ: Ангелина Топић и Елзан Бибић у петак на делу, Милица Гардашевић и Милица Емини у недељу

Ангелина Топић ће прва од четворо представника атлетске репрезентације Србије изаћи на борилиште на Светском првенству у дворани у Глазгову које почиње данас (петак) и трајаће до недеље, уз учешће више од 700 спортиста из 130 земаља.
с
Фото: Српски атлетски савез

Талентована, 18–годишња скакачица увис од 20,41 час почиње такмичење у финалу.

Нема квалификација, тако да је све на талону у овом једном дану.

Сјајна јуниорка, ове сезоне је изједначила сениорски државни рекорд од 1,97 метара и иза себе има искуство на планетарним смотрама у затвореном с обзиром на то да је пре две године дебитовала у Београду.

Уз њено име стоји и епитет најмлађе освајачице медаље на сениорском ЕП на отвореном у Минхену 2022. када је узела бронзу.

После Ангелине, у 21.10 часова, стартоваће Елзан Бибић (25) у квалификацијама на 1.500 метара. Новопазарац је ове сезоне најбрже трчао 3:40,88.

Србију ће представљати и Новосађанке Милица Гардашевић у скоку удаљ и Милица Емини на 60 метара преко препона. Обе ће се такмичити у недељу, последњег дана првенства. 

Гардашевићева ће, такође, имати само финале, док је 60 м преко препона три пута у распореду истог дана - квалификације, полуфинале и финале. 

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести