Стрелцу Алекси Ракоњцу бронза за крај такмичења у Минхену, Србија узела пет медаља

Тачка на изузетно масовни петодневни турнир ваздушним оружјем “Х енд Н куп” у Минхену стављена је надметањем јуниора пушком, у којем је наш Алекса Ракоњац освојио бронзу.
с
Фото: Стрељачки савез Србије

Последњег дана одржано је и такмичење јуниорки пушком. Врло близу медаље била је Љиљана Цветковић, али је на крају завршила на четвртом месту.

Ракоњац је у суботу, у првом омладинском такмичењу пушком, остао пред вратима финала, на 10. позицији, с 0,2 круга заостатка за осмопласираним. У недељу је, међутим, Алекса био трећи у квалификацијама, а потом у финалу и у великој борби стигао до бронзе.

Средином финала, Ракоњац је био на деоби пете и шесте позиције, али је потом ушао у добар ритам и освојио одличје, иза Томашевића (Хрватска) и Естлија (Норвешка).

Љиљана Цветковић се у оба надмтења јуниорки пушком пласирала у финала. У суботу је била осма, а у недељу јој је недостајало мало среће и сигурности у финишу да дође до медаље. Дуго је била на трећој позицији, али 20. хицем, после кога испада четвртопласирана, нашу такмичарку је престигла Немица Штарк.

Високе пласмане у недељним такмичењима пушком су забележили и Петар Ердеи (11), Емилија Поњавић (14) и Ања Кнежевић (15. место).

Српски репрезентативци на турниру у Минхену освојили су пет медаља. Првог дана сениорских такмичења, Дамир Микец је тријумфовао ваздушним пиштољем, а у истој дисциплини за даме Зорана Аруновић је била трећа. Другог дана Аруновићева је освојила злато, а до најсјајнијег одличја у петак је дошао и микс пар Аруновић-Микец. Тачку је у недељу ставио Ракоњац.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести