ВЕСЛАЧИМА ПЕТ МЕДАЉА: Арсићева два пута златна, Пименов поред скифа узео злато и са Мачковићем, Суботичанину и бронза

ВЕСЛАЧИМА ПЕТ МЕДАЉА: Арсићева два пута златна, Пименов поред скифа узео злато и са Мачковићем у дублу, Суботичанину и бронза
с
Фото: Веслачки савез Италије/Лука Паљарићи

Првог дана сви су се такмичили у скифу и злато се нашло око врата Јоване Арсић, Зрењанинке, која има норму за Олимпијске игре у Паризу, као и Николаја Пименова, док је Мартин Мачковић из Суботице обезбедио бронзу.

Арсићева је до другог одличја, истог сјаја, дошла и у недељу па је прву пробу ове сезоне крунисала дуплим успехом.

Мачковић и Пименов су се у недељу надметали у дубл скулу и освојили су злато, што је био шлаг на торти на овој догађају на ком је конкурецнија увек јака. Милош Васић није учествовао због повреде.

За сезону у којој је најбитније такмичење Олимпијске игре у Паризу, наша репрезентација коју предводи тренер Никола Стојић, одрадила је најпре припреме у Тивту, да би потом тренирала у Француској, те у Италији где је имала и ову пробну, успешну регату.

Мушки део националног тима од 25. до 28. априла учествоваће на европским квалификацијама за ОИ, само у скифу, а остале посаде ће се надметати на следећим, финалним квалификацијама у Луцерну од 19. до 21. маја. За први део сезоне Јовани Арсић је главни циљ Европско првенство у Сегедину крајем априла, након чега следи најважнији догађај ове сезоне у главном граду Француске.

К. Б.

 

Фото: Веслачки савез Италије/Лука Паљарићи

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести