Житиштани поносни на своје боксерске бисере

Житиштани Александра Рапаић и Томислав Милић у исто време почели су да тренирају бокс у зрењанинском клубу Петровград и исте године имали су своје прве наступе.
с
Фото: Приватна архива

Такође, обоје су потекли из Клуба борилачких спортова Спартанац из Житишта, у којем су веома поносни на њихове досадашње успехе. А било их је заиста пуно.

Прича са Петровградом је почела 2013, када су Сашка и Тома дошли у клуб који води прослављени боксер и актуелни селектор репрезентације  Милан Пиперски. Годину дана касније почели су да се такмиче и наступили су на истом турниру. У међувремену, Александра је низала успехе, постала је и репрезентативка и стипендисткиња Савеза.

Томислав Милић је 2016. био првак државе, две године касније је био другопласирани, а био је и на припремама репрезентације. У међувремену се опробао и у ММА, па је пре две године имао одличан деби на такмичењу у Зрењанину, где је забележио победу.

Обоје вредно тренирају и припремају се за нове изазове. Сашка је недавно на Првенству Војводине освојила златну медаљу у категорији до 69кг, а Тома ће овог викенда покушати да у финалу овог првенства, у Шиду, савлада противника Едварда Ђорђевића из БК Патриоте из Новог Сада. Због великог броја такмичара у категорији до 76кг меч за првака је одложен за  27. март.

- Очекујем победу у Шиду. Планирам да се посветим боксу и хтео бих да наступим у Првој лиги и на државном првенству, као и да постигнем што бољи резултат. Надам се и уласку у репрезентацију, радићу на томе и дати све од себе. У Петровграду су јако добри услови и сјајни тренери. Са нама раде Стеван Чизмић и Милан Пиперски и не знам ко у држави има боље тренере од нас – казао је Томислав Милић.


Сашка је недавно на Првенству Војводине освојила златну медаљу у категорији до 69кг, а Тома ће овог викенда покушати да у финалу овог првенства, у Шиду, савлада противника Едварда Ђорђевића из БК Патриоте из Новог Сада

И Сашка је посвећена само боксу и зато  што је добила стипендију Боксерског савеза Србије. Тренира и у Житишту и у Зрењанину и каже да јој није напорно, јер воли овај спорт, а и раздаљина између ова два места није велика.

- Значи ми то што сам у Петровграду. Пиперски је сјајан тренер и рад са њим је  велики плус за мене – каже Александра Рапаић, коју средином априла очекује наступ на међународном такмичењу Београдски победник.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести