Аркус лига: Воша освојила нову титулу и додала звездицу изнад грба

Победом над Радничким из Крагујевца, три кола пре краја плеј-офа Аркус лиге, рукометаши Војводине оверили су десету титулу, девету узастопну.
r
Фото: rkv.rs

Изабраница Бориса Ројевића и овога пута били су моћни, неумољиви и показали да немају премца у Србији. Свесни да им два бода против Крагујевчана доносе шампионски пехар, Новосађани су заиграли као из снова, квалитетом, жељом и борбеношћу потпуно су неутралисали игру тренутно трећепласиране екипе Суперлиге. Крагујевчани, једноставно, нису били на нивоу досадашњих издања, зашта су највише заслужни домаћини, који су чврстом одбраном са Вуковљаком, Рађеновићем и Жмарцем на челу потпуно отупели њихов напад.

Бранко Томић лагано и паметно је креирао Вошин напад, посебно је упошљавао бековску тројку стару у просеку нешто више од 20 година. Он је показао да је пођеднако опасан по гол и сјајан као асистент. Имајући у виду да су рукометаши Радничког играли полу - пресинг на Николићу, он се сјајно снашао у улози асистента, па је Грегор Одсвирк „живео” на добрим лоптама, које су биле невидљиве за голмане Радничког. И млади пивот Лука Роган се добро снашао уз колегу Ратковића, носио се са јачим и искуснијим играчима у зони.

Предност од седам голова из првог дела, Војводина је увећавала у наставку, да је она досегла чак 16 голова (31:15) што је заиста импресивно против квалитетног ривала. Уигранији, инспиративнији и жељни новог трофеја, Војводинини играчи, сви до једног дали су допринос и имали важну улогу у новој победи. Свакако константан током целог меча био је на изузетном задатку голман Светислав Веркић који је и понео епитет најбољег играча дерби сусрета 11. кола доигравања за шампионску титулу.

Ј. Галић

Војводина - Раднички 31:15 (16:9)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 300, судије: Милосављевић и Трифковић (Бешка). Седмерци: Војводина 5 (4), Раднички 2 (2), искључења: Војводина 12, Раднички 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Шијан, Ковачевић, Милић 1, Оцвирк 4, Вуковљак, Веркић (13 одбрана), Жмавц 2, Миленковић 2, Рађеновић 4, Ратковић 1, Томић 1, Николић 1, Роган 6 (4), Кљајић 6, Шотић 3, Бедуи.

РАДНИЧКИ: Продановић 1, Давидовић 1, Мутавџић 1, С. Ђерић (3 одбране), Добросављевић, Касаловић, Петровић (2 одбране), Баруџић 4 (2), Кнежевић 2, Утвић 2, Л. Ђерић, Станојев 2, Маљевић, Васиљевић, Петровић 1, Златановић (3 одбране).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести